Cele mai recomandate alimente pentru o piele sănătoasă

168
Cele mai recomandate alimente pentru o piele sănătoasă - piele-1712322864.jpg

Articole de la același autor

O piele frumoasă și sănătoasă nu depinde doar de modul în care ne hidratăm, ci și de alimentație.

Pielea funcționează ca o barieră împotriva agenților patogeni, dar are și alte roluri. De exemplu, conține terminații nervoase care ne permit să simțim când un obiect este prea fierbinte sau prea ascuțit, iar glandele sudoripare și vasele mici de sânge din piele ne ajută să ne controlăm temperatura corpului. Pentru a avea o piele sănătoasă, specialiștii recomandă câteva alimente benefice, care te vor ajuta să îi menții aspectul frumos, hrănind-o de la interior.

În primul rând, zmeura conține acid elagic, un antioxidant cu proprietăți antiinflamatoare, care previne înroșirea pielii. Așadar, poți avea grijă de pielea ta consumând zmeură și preparate cu zmeură ori de câte ori ai ocazia. Roșiile, de asemenea, sunt bogate în licopen, un pigment care le dă culoarea specifică. Studiile științifice arată că o dietă bogată în licopen protejează pielea, deci asigură-te că incluzi cât mai des roșiile în meniul tău obișnuit. La fel de benefică este și anghinarea. La aburi sau sotată, în salate, pe pizza sau în sosuri, indiferent de modul de preparare și consum pe care îl alegi, anghinarea este un aliment nu doar delicios, ci și unul care conține mai mulți antioxidanți care ajută în procesul de detoxifiere a organismului.

Pentru a avea o piele sănătoasă, medicii recomandă și consumul de ceai verde. Ceaiul verde conține antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi și ajută la curățarea internă, oferind un ten mai radiant. Nu în ultimul rând, pe lista recomandărilor se află și varza Kale. Este o legumă bogată în vitamina A, vitamina C și calciu, ceea ce o transformă într-un puternic antioxidant, care luptă împotriva îmbătrânirii. Acest tip de varză poate fi inclus în salate, supe, tocănițe și poate fi transformată chiar și în chipsuri sănătoase.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4169 secunde