Îmbătrânirea prematură a feței poate fi datorată stilului de viață nesănătos

316
Îmbătrânirea prematură a feței poate fi datorată stilului de viață nesănătos - piele-1708692019.jpg

Articole de la același autor

Foarte multe persoane se confruntă cu îmbătrânirea prematură a pielii feței, lucru creând un aspect inestetic care imprimă persoanei în cauză un sentiment de disconfort și poate duce la scăderea stimei de sine. Deseori, îmbătrânirea prematură a feței poate fi datorată stilului de viață nesănătos adoptat de către persoana în cauză sau poate fi datorată unor probleme de sănătate ale acesteia. În prezent, susțin specialiștii, au fost elaborate numeroase tehnici și tratamente inovative, pentru combaterea aspectului îmbătrânit al feței. Toate acestea acționează simptomatic, rezultatele putând fi evidențiate doar pe parcursul efectuării terapiei. Este, însă, extrem de importantă identificarea cauzei care duce la apariția unui aspect îmbătrânit al feței și tratarea sa corespunzătoare.

Factori de risc ai îmbătrânirii pielii faciale, legați de adoptarea unui stil de viață nesănătos, sunt reprezentați de următoarele aspecte: expunerea excesivă la soare, razele UV reprezentând principalul inamic al pielii.

Totodată, fumul de țigară dăunează sănătății pielii, datorită substanțelor chimice aflate în componența sa, care intră în contact cu pielea feței și sunt absorbite la acest nivel. De asemenea, expunerea la temperaturi extreme (frig sau căldură) duc la îmbătrânirea pielii faciale prin uscarea excesivă a acesteia (reducerea umidității la acest nivel). În plus, trebuie să știti că antrenamentul fizic regulat nu doar că asigură îmbunătățirea calității vieții și a aspectului fizic al persoanei în cauză, ci acționează și asupra pielii, prin creșterea elasticității și îmbunătățirea circulației sangvine la acest nivel.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7047 secunde