Acidul salicilic ajută la tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii

153
Acidul salicilic ajută la tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii - acidul-salicilic-1-1697023336.jpg

Articole de la același autor

Aveţi mâncărimi la nivelul scalpului? Potrivit specialiștilor, acidul salicilic este o substanță care calmează aceste senzații neplăcute. Acesta a fost utilizat, în ultimii ani, pentru tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii. Capacitatea acidului salicilic de a exfolia stratul cornos îl face un agent bun pentru exfolierea pielii moarte. De asemenea, se folosește și de către persoanele care au pistrui sau melasmă. Ca ingredient în șampoane, el funcționează prin descompunerea celulelor moarte ale pielii, acest lucru fiind dovedit științific, ajutând la tratarea neplăcerilor care afectează scalpul, cum ar fi dermatita seboreică și mătreața.

Totodată, acidul salicilic funcționează prin dizolvarea celulelor moarte ale pielii. În același timp, un astfel de șampon poate fi util prin descompunerea zonelor de piele groasă, crescând în același timp umiditatea, pentru a contribui la oprirea formării acestora. Medicii susțin că, în plus, se folosește pentru tratarea mătreții, o afecțiune obișnuită a scalpului, care provoacă mâncărime și un fel de fulgi albi și uscați care se desprind de pe piele și se pot acumula în păr și pe umeri.

Din fericire, el este un ingredient care se găsește în șampoanele antimătreață pe care le puteți cumpăra atât de la farmacie, cât și din magazine. Mai departe, acest șampon vă poate ajuta să scăpați de acești fulgi și în același timp vă hidratează scalpul uscat. Nu uitați! Produsul poate fi folosit pentru mătreața care apare din când în când sau în mod regulat, pentru a reuși să mențineți un nivel adecvat de umiditate a scalpului. Mai mult decât atât, șamponul cu acid salicilic poate ajuta la tratarea dermatitei seboreice, dar poate fi iritant pentru alte părți ale corpului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5891 secunde