Modificările pielii sânilor se pot manifesta în diferite moduri

231
Modificările pielii sânilor se pot manifesta în diferite moduri - sani-1698320496.png

Articole de la același autor

Sânul uman nu este doar un organ funcțional, deoarece acesta joacă un rol semnificativ în stima de sine și imaginea corporală a unei persoane. Orice modificare a aspectului său, cum ar fi cele tegumentare, pot afecta calitatea vieții unei persoane. Specialiștii afirmă că modificările pielii sânilor se pot manifesta în diferite moduri, de la decolorare subtilă la simptome mai severe, cum ar fi pielea în coajă de portocală sau îngroșarea acesteia, iar cunoașterea lor este importantă pentru a recunoaște cele mai frecvente afecțiuni ale țesutului mamar. De exemplu, mastita este o inflamație a țesutului mamar, adesea cauzată de o infecție bacteriană. Poate rezulta ca urmare a existenței a unor canale de lapte înfundate, ceea ce duce la durere, roșeață și modificări ale pielii.

Cancerul de sân inflamator este o formă rară și agresivă de cancer de sân, caracterizată prin prezența unor celule canceroase la nivelul parenchimului mamar, care blochează vasele limfatice din sân, ducând la roșeață, inflamație și modificări tegumentare. De asemenea, modificările fibrochistice ale țesutului mamar sunt frecvente, cel mai des apărând din cauza fluctuațiilor hormonale.

Aceste modificări pot duce la dureri ale sânilor, sensibilitate și îngroșarea tegumentelor de la suprafața acestora, estimându-se că până la 60% dintre femei pot experimenta modificări fibrochistice de-a lungul vieții. Opțiunile de tratament pot include administrarea de analgezice fără prescripție medicală, terapie hormonală sau modificări ale stilului de viață. În cazurile severe, se poate efectua o aspirație cu ac fin pentru a drena chisturile. În general, modificările fibrochistice sunt benigne și nu cresc riscul de cancer de sân, iar simptomele se ameliorează adesea odată cu vârsta sau după menopauză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5477 secunde