Mierea este un adjuvant excelent în tratamentul afecţiunilor respiratorii

174
Mierea este un adjuvant excelent în tratamentul afecţiunilor respiratorii - fond-mierejpg-2-1688385086.jpg

Articole de la același autor

Mierea este folosită, în ziua de azi, de foarte multă lume, fiind un adjuvant excelent în tratamentul afecţiunilor respiratorii, dar şi în cele hepatice, cardiace ori pentru cicatrizarea unor semne care apar din cauza acneei, susţin specialiştii.

Manifestările răcelilor, cum ar fi nasul înfundat, răspund destul de bine la inhalaţiile cu miere, care trebuie dizolvată în apă fierbinte. Practic, substanţa volatilă, uleiurile şi flavonoizii vor desfunda căile respiratorii, iar la această compoziţie puteţi adăuga o linguriţă de tinctură de propolis, recomandă dr. Cristina Mateescu. Tot pentru eliberarea căilor respiratorii, specialistul recomandă mierea de tei ca îndulcitor în ceai. Atenţie, însă! Ceaiul trebuie să fie călduţ, aproape la temperatura camerei, pentru a nu distruge elementele benefice ale mierii.

„Dacă punem miere într-o băutură caldă efectul este relaxant, liniştitor şi de aceea se recomandă la culcare, când avem insomnii”, explică medicul.

În cazul afecţiunilor hepatice, ficatul are nevoie de un regim hiperglucidic, vitamine şi proteine, iar studiile arată că mierea acţionează la nivelul aparatului digestiv, ajutând la asimilarea alimentelor. Mierea este utilă şi pentru problemele intestinale cronice, precum constipaţia sau ulcerul duodenal. „Mierea este elementul dulce care hrăneşte celula hepatică şi este recomandată persoanelor care suferă de boli hepatice”, recomandă specialistul în apicultură.

Totodată, aceasta este indicată cardiacilor fără diabet. Dacă boala nu este asociată cu diabet, mierea este bună şi pentru cardiaci, fiind un excelent tonic pentru muşchiul cardiac. Chiar şi o palpitaţie uşoară se linişteşte cu o linguriţă de miere dizolvată într-un pahar cu apă. În cazul diabeticilor, medicii recomandă mierea de salcâm. „E bună o linguriţă de miere după ce bolnavii insulino-dependenţi îşi administrează doza de insulină şi li se declanşează acea hipoglicemie care îi obligă să mănânce imediat”, spune Cristina Mateescu.

De asemenea, mierea se mai poate folosi şi pentru tratarea acneei. Se pot face măşti doar cu miere sau cu miere şi polen în care să se pună şi o picătură de propolis. Cel mai bun în tratarea acneei este, însă, propolisul, care lasă faţa curată, fără cicatrici. Datorită conţinutului de flavonoizi, mierea are efect antibacterian, ea fiind recomandată şi în tratamentul posttraumatic al rănilor şi postchirurgical. Aplicată în strat gros, ea previne suprainfectarea rănilor, accelerează regenerarea ţesuturilor afectate şi favorizează cicatrizarea, a subliniat medicul. Pe de altă parte, medicii dermatologi ezită să trateze rănile deschise cu miere, ci, eventual, cu produse farmaceutice extrase din miere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4984 secunde