Roșeala la bebeluși, o afecțiune inofensivă, dar contagioasă

308
Roșeala la bebeluși, o afecțiune inofensivă, dar contagioasă - roseala-bebelusa-1689501508.jpg

Articole de la același autor

Roseola infantum, întâlnită la bebeluși, considerată a șasea boală a copilăriei sau exantemul subit, reprezintă o infecție virală contagioasă, dar ușoară, cu evoluție autolimitată. Este o patologie care le poate provoca celor mici o temperatură și erupții cutanate.

Roseola infantum este cauzată de un virus din grupa herpesului. Nu provoacă, însă, alte infecții cu herpes, cum ar fi herpesul bucal. Din motiv că apare la nou-născuți și sugari, infecția era denumită, în trecut, „rujeola la bebeluși”. De regulă, durează în jur de patru zile și, de cele mai multe ori, nu necesită tratament medical. Majoritatea simptomelor sunt atât de ușoare încât părinții nici măcar nu își dau seama că ar putea exista o astfel de infecție la copilul lor.

Această roșeală care apare pe obrajii bebelușilor afectează, de obicei, copiii cu vârsta cuprinsă între șase luni și doi ani. 95% dintre copii au fost infectați cu virusul până la vârsta de doi ani. Roșeola este contagioasă până să apară simptomele, astfel că se dovedește dificilă prevenirea răspândirii.

Sugarii și copiii mici prezintă cel mai mare risc referitor la boală. Riscul este cel mai frecvent între 6 și 15 luni. Sugarii mai mari sunt expuși riscului cel mai mare de a dobândi roseola, deoarece nu au avut încă timp să-și dezvolte proprii anticorpi împotriva multor virusuri. Nou-născuții sunt protejați încă de anticorpii primiți de la mamele lor pe parcursul sarcinii. Imunitatea scade, însă, odată cu trecerea timpului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4264 secunde