Sfatul psihologului: Cum să faci față, cu succes, provocărilor vieții

357

Articole de la același autor

Mulți adulți se "trezesc" în fața problemelor vieții și descoperă că nu știu cum să le abordeze. "Nu pentru că nu ar găsi soluții sau strategii care i-ar putea scoate din impas, ci pentru că nu știu că pot face asta. Au fost învățați de mici să privească mereu la cel de alături: să vadă ce pot alții, ce știu alții, ce simt și ce trăiesc, uită sau nu mai au timp să se vadă pe ei. Când te uiți la altul este simplu, soluția este clară, ai impresia că poți și tu. Însă când realitatea te copleșește și tu ești cel care trebuie să faci ceva, lucrurile se schimbă", spune psihologul constănțean Elena Ranga. 


În astfel de momente apare impasul, confuzia și frica, ce pot fi depășite, chiar dacă la început soluțiile nu sunt ușor de găsit! 
"Avem nevoie să privim în noi înșine, să ne vedem potențialul, resursele ca să putem merge mai departe într-un mod unic, care ne diferențiază, nu cum «ar trebui», ci așa cum avem nevoie. Mulți spun «Dumnezeu îmi dă ce trebuie să duc», eu aș spune mai degrabă că viața ne provoacă să intrăm în contact cu noi, să ne descoperim, să vedem și să ne acceptăm așa cum suntem.


Cum putem face asta? Cu ajutorul psihologului specialist, care știe să ghideze un astfel de proces, dar și privind viața noastră ca o provocare pentru dezvoltare. Evenimentele din viața noastră ne provoacă să ne vedem și dintr-o altă perspectivă, să accesăm resursele noastre ascunse, nu ca să supraviețuim ci ca să învățăm să ne bucurăm de ceea ce suntem, fiecare în felul nostru. Provocările din viața noastră ne arată cel mai clar și incontestabil cine suntem cu adevărat în fiecare zi. Tu ce provocare ai avut azi?", a subliniat specialistul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5372 secunde