Soluții pentru ameliorarea durerilor zilnice de cap

256
Soluții pentru ameliorarea durerilor zilnice de cap - dureri-de-cap-1-1697458560.jpg

Articole de la același autor

Vă confruntați cu dureri dese de cap? De cele mai multe ori, durerea de cap zilnică sau aproape zilnică apare ca răspuns la anumiți factori externi agresivi sau ca rezultat al anumitor afecțiuni mai puțin severe. Există, însă, și cazuri în care durerea zilnică a capului poate fi expresia unor afecțiuni severe, amenințătoare de viață, precum anevrismul cerebral. Potrivit specialiștilor, aceasta se poate datora următoarelor afecțiuni sau condiții patologice: hipertensiunea arterială, hipotensiunea arterială, anevrismul cerebral, afecțiuni oftalmologice precum glaucomul, prezbitismul sau miopia). Acestora li se adaugă dezechilibrele hormonale, anxietatea și atacul de panică, deficitul de vitamine și minerale în organism etc.

Combaterea durerilor zilnice de cap presupune, în primul rând, respectarea anumitor măsuri impuse de către medic, care vizează modificarea stilului de viață, precum: adoptarea unui regim alimentar echilibrat (fără excese alimentare), hidratare corespunzătoare, respectarea orelor de somn și de odihnă, adoptarea unui program regulat de exerciții fizice, renunțarea la fumat, la consumul de alcool și cafea.

În al doilea rând, combaterea durerilor zilnice de cap se poate realiza prin intermediul masajului la nivelul capului, a gâtului și a umerilor, prin ingerarea anumitor alimente considerate eficiente în lupta împotriva cefaleei (precum ciocolată, iaurt, alune, brânză). De asemenea, se poate opta pentru aplicarea compreselor calde sau reci la nivelul frunții și consumarea ceaiurilor calmante sau masarea feței cu ulei de eucalipt.

În al treilea rând, în cazul în care măsurile adoptate pentru corectarea stilului de viață nu prezintă eficiență în lupta împotriva durerilor zilnice de cap, se recomandă administrarea medicamentelor antialgice sau antiinflamatoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Aprilie 2022
Stire din Sănătate : Cum scăpăm de durerile de cap
Pagina a fost generata in 0.3171 secunde