Un pui de somn pe zi poate îmbunătăți memoria

166
Un pui de somn pe zi poate îmbunătăți memoria - somn-pe-timpul-zilei-1690218352.jpg

Articole de la același autor

A trage un pui de somn în timpul zilei poate fi o plăcere vinovată. Există, însă, câteva vești foarte bune ale acestui obicei când vine vorba de sănătate. O rutină de somn corectă poate aduce numeroase avantaje creierului tău.

Specialiștii susțin că un somn de câteva minute te poate ajuta să te concentrezi și are efecte benefice asupra memoriei. Un pui de somn pe timpul zilei ar putea contribui chiar și la prevenirea unei boli devastatoare pe măsură ce îmbătrânești. Cu alte cuvinte, un obicei de somn regulat ajută la menținerea creierului „tânăr”, prin încetinirea ritmului cu care se micșorează odată cu vârsta. Acest lucru poate contribui și la reducerea riscului de demență.

„Somnul în timpul după-amiezii poate fi o modalitate excelentă de a îmbunătăți concentrarea pentru timpul de reacție la oboseală și funcția de memorie atunci când începem să ne simțim obosiți în timpul zilei. Între prânz și 15:00 este cel mai bun moment optim, permițându-vă să vă simțiți împrospătat fără a afecta capacitatea de a adormi în timpul nopții”, explică Hannah Shore, expertă în somn la Silentnight. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4635 secunde