Acvariul stă cu lacătul pus pe ușă de peste patru luni. Dezamăgire totală în rândul turiștilor

1345

Articole de la același autor

Închis de mai bine de patru luni pentru efectuarea unor lucrări de mentenanţă, Acvariul de pe faleza Cazinoului din Constanţa nu şi-a deschis porţile până la această dată, deşi, zilnic, este asaltat atât de localnici, cât şi de turişti. Oamenii care se plimbă în această zonă, mai ales cei cu copii mici, sunt nerăbdători şi întreabă cât timp va mai avea lacătul pe uşă, dat fiind că, pe data de 24 februarie 2023, reprezentaţii instituţiei anunţau că Acvariul nu va mai fi deschis publicului, din cauza faptului că s-a desprins o bucată din tavan.





De la acel moment au trecut, cum spuneam, patru luni şi lumea nu ştie dacă respectiva bucată din tavan a fost înlocuită, dacă au mai apărut între timp şi alte probleme, dar mai ales când se redeschide această secţie a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (CMSN). Și toate acestea în condiţiile în care, în urmă cu câţiva ani, tot aici au mai fost consolidaţi opt stâlpi şi au fost reconfigurate bazinele.



Din păcate, oamenii vin şi pleacă, pentru că nu au altceva de făcut. Pe uşa clădirii la care facem referire este lipit un afiş în care scrie clar că este închis. Lumea este nemulţumită, spunând că nu se aştepta la asemenea „surprize” în luna lui Cireşar, când zona respectivă este circulată intens. Deseori, după o porție de… talasoterapie, mulţi se opreau la Acvariu. Bine, se pot opri şi acum, doar că degeaba…



„Se vede de afară că timpul şi-a pus amprenta asupra acestui edificiu, iar clădirea simte din plin povara grea a anilor ce au trecut. Având în vedere vechimea de zeci de ani, sunt convinsă că au apărut probleme, care, cu siguranţă, au impus efectuarea unor lucrări de renovare şi consolidare a sistemului de rezistenţă. Este normal la o clădire atât de veche, dar nu este normal să fie închis vara”, a precizat Graţiela M. din Constanţa. Pe Gheorghe D., din Timişoara, l-am întâlnit în weekend pe faleza Cazinoului, în timp ce se îndrepta grăbit spre Acvariu, unde voia să intre cu nepoţeii, Doiniţa şi Sergiu, în vârstă de 7, respectiv 9 ani.



În momentul în care a citit afişul de pe uşa instituţiei, că este închis, a fost tare mâhnit. „Deja le spusesem pe drum celor mici că pot admira în bazine frumoşii sturioni, diferitele specii de pești și nevertebrate de apă dulce, care populează bălțile și lacurile litoralului românesc, dar și apele Deltei Dunării: crap, caras, roșioară, somn etc. În drum spre Acvariu le-am povestit de peștii exotici, dar şi despre Piranha, peștele cuțit, pisica de Amazon, diferite specii de murena, peștele leu și mulţi alţi peşti, de toate culorile şi mărimile. Am plecat de aici foarte dezamăgiți. Nu credeam că, în plin sezon estival, nu este deschis”, ne-a mărturisit bărbatul. Când se va redeschide această instituţie emblematică?



Potrivit directorului interimar al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Ionuţ Nache, clădirea are nevoie de o expertiză, nu este doar tavanul cu probleme. „Sunt mai multe aspecte de luat în calcul acolo, pentru că nu s-a intervenit de foarte mult timp asupra clădirii şi este închis, tocmai pentru a nu pune vizitatorii în pericol. Între timp, se încearcă implementarea unui proiect cu fonduri europene pentru un acvariu nou, în curtea CSMN. Vă asigur că vom face o expertiză şi toate demersurile pentru a reabilita şi această parte a complexului nostru. Nu ştim încă data la care îl vom redeschide, decât după efectuarea expertizei”, a declarat managerul pentru ziarul „Cuget Liber”. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2994 secunde