Bani pentru repartitoare de căldură, acordați de statul român

318
Bani pentru repartitoare de căldură, acordați de statul român - bani-repartitoare-1713290087.jpg

Articole de la același autor

Statul român oferă, în acest an, un ajutor financiar dedicat unei anumite categorii de persoane care să le permită cetățenilor să își monteze repartitoare de căldură. Cu alte cuvinte, persoanele cu venituri mici vor primi un ajutor de cel mult 750 de lei pentru montarea de repartitoare. Suma acordată poate fi investită pentru cumpărarea și montarea de repartitoare de căldură în propriile apartamente.

Potrivit proiectului de Ordonanță de Urgență de la Ministerul Investițiilor, termenul amintit pentru compensarea costului de achiziție și montare a repartitoarelor de căldură va fi amânat până pe 31 august 2024. Începând cu 15 aprilie, persoanele vulnerabile pot folosi acest sprijin financiar alocat pentru a compensa costul asociat achiziției și instalării de repartitoare. Altfel spus, banii pentru repartitoare vin pe un card după modelul cardului de energie.

Conform proiectului, sprijinul financiar este destinat familiilor cu venituri medii individuale sub 2.000 de lei, sub forma unui card de energie, distribuit de Poșta Română. Ajutorul permite respectivului proprietar să beneficieze de sprijin pentru costurile cu energia și să compenseze achiziția și montarea sistemelor de repartizare a costurilor cu energia termică.

Plățile pot fi realizate atât online, cât și prin mandat poștal sau la agentul poștal. Plata online se poate face prin accesarea platformei Poștei Române. Aici trebuie introduse codul cardului de energie, CNP-ul beneficiarului și se vor încărca documentele necesare. Este vorba despre cartea de identitate, cardul de energie și factura din partea firmei care a montat repartitoarele sau certificatul de validare a datoriei din partea asociației de proprietari sau locatari, în cazul în care achiziția și montajul

s-au făcut prin aceasta. De asemenea, plata poate fi realizată prin mandat poștal, la orice unitate poștală sau la poștașul care vine la domiciliul respectiv cu un terminal mobil. Trebuie să fie prezentate poștașului cardul de energie, actul de identitate și factura sau certificatul de validare a datoriei din partea asociației de proprietari/locatari.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3573 secunde