Cauzele socio-umanitare, susținute de numai o treime din români

119
Cauzele socio-umanitare, susținute de numai o treime din români - contributii-1676920827.jpg

Articole de la același autor

Statisticile Organizaţiei „Salvaţi Copiii România” arată că mai puțin de o treime din contribuabilii români (27,42%) care ar fi putut să susțină cauze sociale și-au exercitat acest drept în 2022, prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit. Ca urmare, au fost completate 1.871.098 formulare, prin care românii au sprijinit activ cauze și programe socio-umanitare, suma totală colectată prin acest mecanism fiind de 296.587.817 lei (din care 268.238.966 lei în urma depunerii Formularului 230 și 28.348.851 lei în urma depunerii Declarației unice în 2022), potrivit unui răspuns dat de ANAF solicitării „Salvați Copiii România”. Pe această cale, organizația face un apel pentru ca românii să își exercite opțiunea de a susține cauzele sociale și anunță o listă de 39 de spitale de pediatrie și maternități care au solicitat ajutorul pentru a fi dotate cu aparatură medicală performantă.

Din anul 2010 și până în prezent, „Salvați Copiii” a dotat 107 unități medicale (secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secții de pediatrie și Obstetrică-Ginecologie) din toate județele țării, cu peste 1.200 de echipamente vitale. Doar în 2022, organizaţia a dotat peste 50 de unități medicale cu echipamente performante, asigurând supraviețuirea și tratamentul adecvat pentru cel puțin 40.000 de copii.

Pentru că viața unor copii care se luptă să trăiască depinde de investiția pe care oamenii o fac în maternități și programe integrate pentru susținerea sănătății mamei și copiilor, „Salvați Copiii” lansează un apel pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente performante a maternităţilor și a spitalelor și secțiilor de pediatrie. „După o analiză a solicitărilor primite de la medici din întreaga țară, am prioritizat programul de dotare cu aparatură medicală a secțiilor de pediatrie și de neonatologie. În cadrul acestui program-cheie al «Salvați Copiii România», mecanismul de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit către cauza spitalelor este un mecanism vital”, a precizat președintele executiv al organizaţiei „Salvați Copiii România”, Gabriela Alexandrescu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6656 secunde