Ce v-ați dori să găsiți pe plaja din Mamaia? Chestionare pentru turiști și constănțeni

519
1

Articole de la același autor

„Ce v-ați dori să găsiți pe plaja din Mamaia?” – aceasta este una dintre întrebările adresate constănțenilor și turiștilor, în cadrul a două chestionare online, lansate de Ministerul Mediului. În parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, ministerul de resort și-a propus să organizeze un concurs internațional de soluții pentru viitoarea amenajare a plajei din stațiunea de la malul Mării Negre.

Plajele lărgite din stațiunea Mamaia nu au fost primite cu entuziasmul scontat, în luna iunie 2021, când au devenit accesibile publicului larg. Oamenii au reclamat în repetate rânduri faptul că nisipul nu este fin, dar mai ales că trebuie să parcurgă distanțe mari de la șezlonguri până la malul mării.

Ministerul Mediului a reamintit, joi, 19 mai, despre consultarea publică privind amenajarea complexă a plajelor dn stațiunea Mamaia. Consultarea publică este un pas preliminar al unui concurs internațional de soluții, lansat de ministerul de resort, prin Apele Române în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România.

„Soluția care va fi aleasă pentru viitoarea amenajare a plajelor din Mamaia va trebui să răspundă așteptărilor publicului, dar și locuitorilor din Constanța. Avem deja parteneriatul încheiat cu Ordinul Arhitecţilor pentru a amenaja această plajă nouă. Ne dorim să creăm o plajă complet diferită, dar care să poată concura cu orice plajă din lume, astfel încât să poată fi exploatată corespunzător, în total echilibru cu ceea ce înseamnă arhitectură modernă, protejarea naturii și a biodiversității. Sper că aceste chestionare vor fi completate de cât mai mulți cetățeni astfel încât să putem contura o soluție ideală pentru plaja din Mamaia, care să devină o atracție nu numai pentru români, dar și pentru turiștii din alte țări”, a afirmat ministrul Tánczos Barna.

Termenul limită pentru completarea chestionarelor – 10 iunie

Prin urmare, constănțenii și turiștii sunt invitați să completeze chestionarele, până pe 10 iunie. „Chestionarele fac parte dintr-un amplu proces de consultare publică cu cetățenii. În cadrul acestui proces, pe lângă demersul curent, vor avea loc și mese rotunde cu actorii locali, menite să alinieze direcțiile temei de proiectare cu nevoile viitorilor utilizatori”, au mai arătat reprezetanții ministerului de resort.

„Aceste chestionare își propun să răspundă unor întrebări generale cu privire la felul în care acest nou proiect de amploare ar putea deservi atât locuitorii, cât și utilizatorii de sezon înainte de a se intra în detaliile tehnice ale proiectării sale. Întrebările chestionarelor urmăresc să contureze profilul viitoarei amenajări a plajelor din Mamaia, de la dotările pe care acestea ar trebui să le aibă (zone de relaxare, spații pentru copii, porțiuni de vegetație, spații pentru activități nautice, unități de alimentație publică etc) la importanța pe care o are plaja în viața localnicilor și a turiștilor. Deoarece se bazează exclusiv pe calitatea soluțiilor propuse, concursurile au rezultate cu valoare ridicată pentru utilizatori, crescând calitatea generală a spațiului public și a fondului construit. Atribuirea contractelor publice prin concurs de soluții este modalitatea cea mai sigură de inițiere și derulare a proiectelor ample de infrastructură și amenajare a spațiului public”, au precizat reprezentanții Ordinului Arhitecților din România.

Astfel, chestionarul dedicat constănțenilor poate fi completat online la link-ul https://forms.gle/dFLgCoerkmd5JQh88, iar cel dedicat turiștilor la link-ul

https://forms.gle/68tiWP6DYQ3ppva37. Întrebările vizează cât de des merg respondenții la plajă, dacă merg cu prietenii sau familia, în scop de odihnă sau distracție; alte întrebări vizează gradul de mulțumire cu privire la accesul pe plajă, dar și ce anume și-ar dori oamenii să găsească pe malul mării: mai multe zone pentru odihnă și relaxare, mai multe spații pentru copii, mai multe sporturi pe plajă, mai multe activități nautice,mai multe puncte de servicii (dușuri, toalete, cabine de schimb etc), mai multe beach-baruri etc. Totodată, constănțenii și turiști sunt invitați să puncteze și ce anume nu le place la plaja din Mamaia. 



Comentează știrea

braniste george
20 mai 2022
plaja

-sa dispara mancarea (shaorma,gogosi,alune,seminte,berea,covrigi ),sa fie numai sucuri -sezlonguri separat de cearceafuri langa apa in mod 1/1 -dusuri cu apa rece la liber,wc-uri la liber -nu animalelor pe plaja -nu fructe ,inghetata -zona nudisti(solar) separata -salvamar -politisti -amenzi drastice

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2687 secunde