Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului organizează un curs pentru asistent maternal

396
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului organizează un curs pentru asistent maternal - dgaspc-formare-profesionala-1681988361.jpg

Articole de la același autor

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța derulează cursuri de formare în meseria de asistent maternal.

Reprezentanții DGASPC susțin că, pentru realizarea obiectivelor asumate de către instituție, se urmărește formarea unui număr de 110 asistenți maternali la nivelul județului Constanța.

Solicitanții cursului de formare trebuie să aibă peste 18 ani și să fie absolvenți ai învățământului general obligatoriu. De asemenea, aceștia trebuie să primească aviz favorabil exercitării profesiei de asistent maternal profesionist. Avizul se obține în urma evaluării psihologice efectuată de psihologul Biroului Alternative de Tip Familial din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. totodată, persoanele interesate trebuie să se afle într-o stare de sănătate bună, atestată prin certificat medical eliberat de policlinica teritorială. Nu în ultimul rând, instituția le solicită acestora să prezinte un certificat de integritate comportamentală în conformitate cu prevederile Legii 118/2019.

Persoanele doritoare se pot adresa, telefonic, de luni până joi, între orele 8:00 și 16:30 și vineri, între orele 8:00 și 14:00, la numărul de telefon 0241/488659; 0723.313.669, persoană de contact Maria Sporea, expert grup țintă.

„Facem următoarele precizări. Solicitanţii nu pot îndeplini cumulativ calitatea de asistenţi personali şi asistenţi maternali profesionişti. De asemenea, solicitanţii nu pot îndeplini cumulativ calitatea de pensionari şi calitatea de asistenţi maternali profesionişti. Solicitanţii trebuie să aibă drept de folosinţă asupra locuinţei şi să asigure o cameră separată, amenajată special pentru copiii ce urmează a fi primiţi în plasament. Nu în ultimul rând, aceștia trebuie să nu aibă înscris în cazierul judiciar antecedentele penale”, transmit reprezentanții DGASPC Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3327 secunde