Distribuirea pensiilor, în pericol? Cu buzunarele goale, poștașii şi-au strigat durerea în stradă

2541

Articole de la același autor

Sătui să fie nevoiţi să se descurce cu nişte salarii de mizerie (majoritatea cu salariul minim pe economie), dar și că Poșta Română riscă intrarea în insolvență, factorii poştali din întreaga țară, inclusiv din Constanţa, au pichetat luni, 9 octombrie, sediul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. Pentru că îşi doresc din tot sufletul să aibă salarii mai mari şi alte condiţii de muncă, ei au decis că este necesar să continue acţiunile de protest până vineri, 13 octombrie, între orele 10.00 - 12.00.

Potrivit Blocului Naţional Sindical (BNS), la momentul actual, la Poșta Română, aproximativ 17.000 de angajați, adică 80% din personal, se află la salariul minim pe economie, indiferent de funcție, studii, responsabilități sau experiență profesională. Sindicaliştii se plâng că există riscul uriaș ca, odată cu creșterea salariului minim pe economie, de la 1 ianuarie 2024, Poșta Română să intre în procedură de insolvență sau să concedieze mii de angajați. În acelaşi timp, lipsa politicilor coerente de dezvoltare și sustenabilitate a companiei române amplifică pericolul pierderii de locuri de muncă din rândul agenților poștali, al factorilor, oficiantelor, diriginților etc.

Altfel spus, oamenii se tem că, după ce că sunt prost plătiţi, vor rămâne şi fără locuri de muncă. „Banii pe care îi primim pentru munca prestată nu ne ajung o lună. Trebuie să mă împrumut mereu pentru a face faţă cheltuielilor. O lună iau de la unul, o lună de la altul şi uite-aşa procedăm continuu. Avem copii de crescut, rate la bănci, dar nu şi bani. Nu este normal ce se întâmplă”, ne-a declarat P.C., un poştaş din judeţul nostru. „Uneori, nu avem după ce bea apă, dar nu vom întrerupe distribuirea la timp a pensiilor. Bătrânii nu au nicio vină”, a adăugat un altul. Potrivit liderului de sindicat al poştaşilor din Constanţa, Ivan Palii, în prezent, în Constanţa îşi desfăşoară activitatea în jur de 500 de poştaşi.

Toţi aceştia sunt de părere că salariații, în marea lor majoritate aflați la vârsta de peste 50 de ani, nu cunosc intențiile acționarului majoritar și managementului Poștei Române cu privire la viitorul companiei pentru următorii 5-7 ani. Totodată, ei sunt nemulţumiţi de lipsa dialogului social la nivelul Poștei Române, care sporește îngrijorările în rândul angajaților, mărind riscul declanșării de conflicte. „Astăzi au început negocierile şi a rămas ca ele să continue şi mâine, împreună cu Consiliul de Administraţie al Poştei, pentru a identifica şi implementa măsuri concrete de redresare a companiei. Prioritare rămân un sistem de salarizare motivant şi nediscriminatoriu, şi, pe de altă parte, menţinerea reţelei poştale”, a declarat sindicalistul, pentru „Cuget Liber”. Referitor la acţiunile de ieri, 9 octombrie, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a precizat că marţi, 10 octombrie, a convocat reprezentanții ministerului, cei ai sindicatelor Poștei, precum și managementul companiei pentru a găsi soluții pentru oameni și pentru viitorul Poștei Române. „Comunitățile mari au multe metode de comunicare la dispoziție, dar nu toată România are aceleași oportunități. Pentru oamenii din comunitățile mici, poștașul este legătura cu țara, cu autoritățile, cu familia. Nu putem lua poștașii din teren. Digitalizarea României și modernizarea Poștei Române trebuie să meargă mână-n mână, să fie implementate coordonat, simultan, în așa fel încât să păstrăm legătura cu românii din toată țara. Prin tehnologie, Poșta va evolua și va avea venituri proprii, deci trebuie să investim în tehnologie. Numai așa putem moderniza Poșta, nu dând oamenii afară. Poștașul este cel care le poate rezolva românilor problemele curente: pensiile și facturile. Și așa Poșta Română va avea venituri mai mari”, a subliniat acesta.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3551 secunde