Invitație la dezbatere. Primăria Constanța realizează documentația Planului Urbanistic Zonal Tomis I - Tomis II

1042
Invitație la dezbatere. Primăria Constanța realizează documentația Planului Urbanistic Zonal Tomis I - Tomis II - x-fond-elaborare-puz-1686591120.jpg

Articole de la același autor

Municipiul Constanța a inițiat elaborarea documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) Tomis I - Tomis II. Zona studiată are o suprafață de aproximativ 163 de hectare și este delimitată astfel: str. Ion Rațiu la Nord, str. Poporului la Nord-Vest, aleea de acces la imobilele cu deschidere spre b-dul Alexandru Lăpușneanu, respectiv strada Alexandru Lăpușneanu la Vest, Strada I.G. Duca la Sud-Vest, străzile Constantin Brătescu, Sarmizegetusa, Jupiter, Dacia, Decebal, Ștefan Mihăileanu, Sabinelor, Zorilor, Miron Costin, limitele cadastrale ale loturilor cu deschidere la bd. Mamaia, strada Eroilor la Sud și limitele cadastrale ale loturilor cu deschidere la b-dul Mamaia la Est.

În contextul demersului de informare și consultare a publicului în vederea elaborării PUZ Tomis I - Tomis II, Municipiul Constanța, prima întâlnire de lucru va avea loc luni, 19 iunie 2023, la ora 17:00, la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica”, Str. Flămânda nr.13. În cadrul evenimentului, se vor discuta problemele și nevoile cetățenilor cu privire la zona de studiu.

Scopul primei întâlniri este de a se face cunoscute publicului larg problemele și nevoile cetățenilor, cât și eventualele propuneri ale acestora, ce vor fi cuprinse în etapa de analiză a situației existente. Această primă întâlnire face parte dintr-un proces mai amplu de elaborare participativă a documentației de urbanism. Ulterior evenimentului, se vor organiza în lunile următoare focus-grupuri specializate pentru discuții cu instituțiile, mediul de afaceri, mediul asociativ (ONG-uri) și alți actori relevanți interesați. De asemenea, propunerile preliminare vor fi elaborate în a doua jumătate a anului, urmând ca acestea să fie dezbătute public în 2024.

Publicul este invitat să se înscrie liber la eveniment accesând următorul link: https://forms.gle/XEmVo5nBNCRrk9CP7. Întâlnirea de lucru se va desfășura cu prezența fizică a fiecărui participant. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de e-mail [email protected] - din partea Primăriei Municipiului Constanța, respectiv la [email protected] - din partea elaboratorului Planului Urbanistic Zonal.

Principalele obiective pe care le vizează Planul Urbanistic Zonal Tomis I – Tomis II constă în evidențierea rolului de catalizator al zonei protejate, asigurarea continuității fizice și funcționale a cadrului construit din zonă și stimularea interesului economic și cultural pentru consolidarea, punerea în valoare și utilizarea acestuia. De asemenea, prin PUZ se mai urmăresc protejarea și punerea în valoare a monumentelor istorice, a zonelor arheologice și a ansamblurilor arhitecturale și urbanistice, precum și a contextului și caracteristicilor care conturează semnificația lor istorică; stabilirea direcțiilor și priorităților de dezvoltare logică a zonei, raportate la dezvoltarea municipiului în ansamblul lui, în baza planurilor de delimitare definitivă a zonelor de protecție și de inventariere a monumentelor istorice. Reglementarea modului de utilizare a terenurilor cuprinse în perimetrul zonei de studiu; stabilirea condițiilor de realizare și conformare a construcțiilor și amenajărilor urbanistice în aria reglementată este, de asemenea, un obiectiv. Nu în ultimul rând, prin PUZ Tomis I – Tomis II se au în vedere, totodată, creșterea siguranței și a securității pentru locuitori și pentru comunitate în general și agrementarea relației dintre funcțiunile existente și cele reglementate prin alte documentații de urbanism aprobate (ce se învecinează cu zona studiată).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8957 secunde