Aleşii locali, convocaţi în şedinţă. Cine și ce se mai construiește prin Constanța

1410
Aleşii locali, convocaţi în şedinţă. Cine și ce se mai construiește prin Constanța - fondsedintaconsiliulocal-1653414952.jpg
Consiliul Local Constanţa a fost convocat în şedinţă ordinară, luni, 30 mai, cu începere de la ora 11.00. Pe ordinea de zi se află nu mai puţin de 67 de proiecte de hotărâre care vor fi analizate şi apoi votate de către consilieri. Cele mai multe dintre ele fac referire la diferite Planuri Urbanistice Zonale, iar consilierii locali vor trebui să analizeze foarte atent aceste proiecte.

Unul dintre acestea este proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona situată în Palazu Mare, mal Lac Siutghiol, inițiator Mobipark SRL. Terenul se întinde pe o suprafaţă impresionantă de 10.770 de metri pătraţi. Practic, iniţiatorul are de gând să construiască pe acest teren un ansamblu de mai multe clădiri. Înălţimea maximă a clădirilor se va stabili ulterior printr-un Plan Urbanistic de Detaliu.

Investitorului îi este însă recomandat un regim mediu de înălţime, mai exact P+3E, care să nu depăşească 12 metri.

Tot în zona Palazu Mare, pe malul lacului Siutghiol ar putea apărea mici locuinţe de vacanţă, astfel că pe ordinea de zi se află şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu - construire imobil locuințe de vacanță, Palazu Mare, mal Lac Siutghiol, zona stație pompare, investitorul fiind Cireşica Floreta Ungureanu. Terenul are o suprafaţă de 2.100 de metri pătraţi, iar regimul de înălţime maxim aprobat este de P+2-3E.

Pe ordinea de zi se mai află şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu - construire hotel-apartament, bd. Mamaia nr. 501, investitor Serghei Antonevici. Este vorba despre un teren aflat în staţiunea Mamaia, în zona Butoaie, care se întinde pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi. Investitorul are dreptul să construiască o clădire cu înălţimea de P+5-8E, astfel că în acea zonă ar putea apărea un bloc cu 8 etaje.

Investitorii nu au scăpat din vedere nici cartierul Viile Noi. Pe ordinea de zi se află proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru teritoriul delimitat de str. Vârful cu Dor, str. Margaretei, incinta sere și limite cadastrale, iniţiatorul fiind compania Multiservice Cyclop VTM SRL.

Există practic două loturi de teren pe care urmează să se construiască, unul care se întinde pe o suprafaţă de 3.712 metri pătraţi şi celălalt care măsoară 2.033 metri pătraţi. Pe aceste terenuri investitorul poate ridica construcţii individuale de mică înălţime, P+M, sau construcţii cu caracter de anexe gospodăreşti specifice activităţilor de tip agricol sau conexe.

Acestea sunt principalele proiecte care se referă la Planuri Urbanistice Zonale, aflate pe ordinea de zi, dar nu sunt singurele.

Aşa cum ne-a obişnuit în ultimul timp, primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, încă nu a luat hotărârea ca şedinţa de Consiliu Local să se ţină în regim fizic, astfel că ea se va desfăşura tot online.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7144 secunde