Marea Neagră este frumoasă, dar şi periculoasă. Ce semnificaţie au steagurile arborate de salvamari

340
Marea Neagră este frumoasă, dar şi periculoasă. Ce semnificaţie au steagurile arborate de salvamari - 2-1660114417.jpg

Articole de la același autor

Populația trebuie să știe că Marea Neagră este frumoasă, dar și periculoasă. De aceea, atunci când vreți să intrați în apă, trebuie să țineți cont de steagurile arborate în punctele de salvamar. De exemplu, steagul roșu cu galben înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari. Dacă observați că pe plajă este arborat steagul roșu cu galben, acest lucru înseamnă că scăldatul este interzis (steagul roșu) și înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesioniști (steagul galben). În cazul steagului alb/negru (în carouri), înotul este interzis, iar în zonă este permis doar accesul ambarcațiunilor.

Când nu există nici un steag de avertizare arborat sau este doar steagul alb (opțional) este semn că aveți liber la distracție.

Potrivit Primăriei Constanța, pe tot parcursul sezonului estival, peste o sută de salvamari și personal de prim ajutor lucrează la capacitate maximă și veghează plajele din Constanța și Mamaia în program 8:30 - 19:30. Un instrument extrem de util tuturor îl reprezintă aplicația „Sea Status”, aplicaţia oficială a Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profeşionişti şi a Salvamarilor din România. Pe lângă serviciile de salvamar, aplicaţia reprezintă și un instrument rapid de informare şi raportare a situaţiilor critice din zonă. Astfel, veţi primi informaţii despre steagul arborat de salvamari în zona în care vă aflaţi, diferite alerte, dar și sfaturi utile pentru înotători. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5926 secunde