Perioada de probă a angajaţilor se stabilește doar în zilele lucrătoare

Articole de la același autor
Nu știți ce cadou să vă faceți de Crăciun? Adoptați un câine!
20 Decembrie 2022
Doriți să adoptați un câine? Veți câștiga un prieten pe viață
06 Decembrie 2022
Târgul de Crăciun - o experienţă magică, în prag de sărbători
06 Decembrie 2022
În conformitate cu prevederile legale, la încheierea contractului individual de muncă, pentru verificarea aptitudinilor salariatului, se poate stabili o perioadă de probă, în limitele prevăzute de actul normativ, în zile calendaristice. Potrivit Ministerului Muncii, pentru contractul individual de muncă încheiat pe durată determinată, la art. 85 din același act normativ este prevăzut faptul că perioada de probă se stabilește în zile lucrătoare, numărul acestora fiind diferit în funcție de durata contractului.
Prin urmare, completarea punctului D lit. a) din modelul-cadru al contractului individual de muncă se va realiza după cum urmează: în cazul contractului individual de muncă încheiat pe durată nedeterminată, perioada de probă se va stabili în zile calendaristice, barându-se sintagma „lucrătoare în cazul contractului individual de muncă pe perioadă determinată” de la punctul respectiv.
În cazul contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată, perioada de probă se va stabili în zile lucrătoare, barându-se termenul „calendaristice” de la punctul respectiv. Noul Cod al Muncii prevede că, în situația în care un salariat consideră că un post vacant al societății îi asigură condiții mai bune de muncă, acesta poate solicita angajatorului trecerea pe acel post, în condițiile legii și dacă îndeplinește cerințele de ocupare a postului respectiv.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 18 Noiembrie 2022
Duminică, 09 Octombrie 2022
Duminică, 07 August 2022
Vineri, 29 Iulie 2022
Duminică, 28 August 2022