Povestea micilor: Care este reţeta originală şi de când datează ea?

492
Povestea micilor: Care este reţeta originală şi de când datează ea? - mici-1651234719.jpg

Articole de la același autor

Povestea micilor a început în Bucureşti, în secolul al XIX-lea, iar de-a lungul timpului şi-au câştigat popularitatea pe grătarul tuturor românilor.


Potrivit Realitatea.net în urmă cu peste 100 de ani, un bucătar priceput, pe numele său Iordache Ionescu, le pregătea clienţilor mai multe preparate la grătar. Cârciumarul binecunoscutului han La Iordachi era renumit pentru reţeta excepţională de cârnaţi pe care o deţinea, însă într-o seară a rămas fără maţe. Clienţii săi doreau în continuare cârnţi şi, neavând de ales, a "inventat" micii.

Acesta a luat o bucată din carnea pentru cârnaţi şi a pus-o pe grătar, direct. Primul client care a gustat noul proparat a rămas impresionat de gustul său, conform istoricului Dan Falcan,


După aceea, pe majoritatea grătarelor din cârciumile şi localurile Capitalei se regăseau mici, iar oamenii păreau fascinaţi de gustul noului produs. Oamenii erau fascinaţi de gustul noului produs.

Înainte de al Doilea Război Mondial, la aproape orice colţ de stradă există o bodegă în care se serveau mici.Rețeta originală din anul 1902 presupunea ca micii trebuie să conţină trei grame de bicarbonat de sodiu la un kilogram de carne.


Problema bicarbonatul de sodiu

Însă, bicarbonatul de sodiu, cunoscut și ca E500, nu este autorizat de Comisia Europeană pentru a fi utilizat în preparatele de carne.

Asociaţia Română a Cărnii a transmis, în anul 2013, o solicitare Comisiei Europene pentru ca rețeta mititeilor să fie inclusă pe lista rețetelor tradiționale, alături de burger și de cârnatul spaniol chorizo, în categoria produselor care nu se supun regulilor alimentare generale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5438 secunde