Spitalul de Boli Infecţioase, tot cu lacătul pe ușă! Firma care urma să refacă instalaţia electrică a renunțat la contract!

2414
1
A trecut aproape jumătate de an de la fatidica zi de 1 octombrie, în care şapte pacienţi, şapte suflete nevinovate, şi-au găsit sfârşitul în flăcările nemiloase ale incendiului survenit în secţia de terapie intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Constanța. Din păcate, până acum, unitatea sanitară nu a putut fi încă redeschisă. Cu toate acestea, Consiliul de Administrație a inițiat concursul pentru ocuparea funcției de manager, asta în condiţiile în care spitalul este condus, în prezent, de un director interimar, respectiv de dr. Claudia Cambrea.

În acest sens, SCBI a anunţat, de curând, concursul pentru ocuparea funcției de manager. Ca urmare, acesta se va desfășura în perioada 11- 19 aprilie și va consta în două etape. Prima etapă este eliminatorie, urmând ca etapa de susținere publică şi de evaluare a proiectului de management să aibă loc în data de 19 aprilie. Tema aleasă de către candidat pentru proiectul de management trebuie să facă referire la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța și la problemele concrete ale acestuia. Data-limită până la care se pot depune dosarele de concurs este 8 aprilie.

Atenţie! La concurs pot participa doar cei care întrunesc cumulativ următoarele condiții: sunt absolvenți ai unei instituții de învățământ superior medical, economico-financiar sau juridic; sunt absolvenți ai unor cursuri de perfecționare în management sau management sanitar, ori sunt absolvenți ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic ori administrativ, organizat într-o instituție de învățământ superior acreditată potrivit legii. De asemenea, candidaţii trebuie să aibă cel puțin doi ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii. Nota finală minimă de promovare a concursului este 7.

Am întrebat-o pe dr. Cambrea dacă va participa la acest concurs şi când estimează că se va redeschide spitalul. Deocamdată, cel puţin, nu este decisă dacă îşi va depune candidatura sau nu. În privinţa redeschiderii unităţii sanitare, nu poate da un termen, pentru că persoana cu care trebuiau să semneze contractul pentru efectuarea lucrărilor electrice nu a mai vrut să semneze. Ce s-a întâmplat?

„Am înţeles că s-a speriat, că s-au făcut foarte multe presiuni asupra lui, a primit numeroase telefoane, i s-au cerut diferite termene şi atunci nu a mai vrut să continue. Desigur, materialele sunt toate venite, doar mai trebuia semnat contractul. Având în vedere situaţia de faţă, am căzut de comun acord cu toată lumea să lucrăm cu mai multe firme, care să asigure câte un etaj. Aceasta este singura soluţie să terminăm mai repede. În ceea ce priveşte materialele necesare, acestea au fost obţinute prin sponsorizări. Noi trebuie să plătim manopera şi aceasta din banii pe care îi avem alocaţi pe buget de la primărie”, ne-a declarat managerul. Comentează știrea

fani
16 martie 2022
ceva dubios de grav

Foarte grav cum aloca bani Primaria unei Institutii care NU se afla (in acte) in subordinea sa ? Curtea de conturi ce face ? Site-ul Primariei nu are in subordine acest spital . De ce ? De aici pleaca si debandada si chiar nenorocirea ce s-a abatut asupra Spitalului . Numai Spitalul judetean de urgenta apare ca fiind in subordinea Consiliului Judetean.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2257 secunde