Spitalul din Hârşova oferă mamografii gratuite femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 de ani

309
Spitalul din Hârşova oferă mamografii gratuite femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 de ani - harsovamamografii-1666719135.jpg
Beneficiind de întreaga susținere a autorității publice locale, precum și de aparatura de ultimă generație achiziționată de Primăria orașului Hârșova în ultimii ani prin proiecte cu finanțare nerambursabilă, Spitalul Orășenesc Hârșova a intrat în rețeaua de screening a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași, care implementează proiectul „ONCOFEM - Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”.

Astfel, administraţia locală din Hârşova aminteşte faptul că, prin acest proiect, Spitalul Orășenesc Hârșova a devenit singurul spital din județul Constanța care permite femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani să facă screening gratuit pentru a preveni cancerul mamar.

Mamografiile din cadrul proiectului ONCOFEM se vor realiza pe un mamograf 2D, în baza unei programări prealabile, la numărul de telefon 0768/510.731, de luni până vineri, între orele 09.00 și 15.00. Pacientele se vor prezenta numai cu buletinul, neavând nevoie de cardul de sănătate.

Potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală, cancerul mamar este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancer întâlnite la femei, reprezentând principala cauză de deces prin cancer la femeile europene. Diagnosticat la timp, acesta poate fi tratat cu succes în majoritatea cazurilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4998 secunde