Primul avion german cu ajutoare umanitare pentru civilii din Fâşia Gaza a aterizat în Iordania

557
Primul avion german cu ajutoare umanitare pentru civilii din Fâşia Gaza a aterizat în Iordania - 1-1710488048.jpg

Articole de la același autor

Primul avion al Forţelor aeriene germane cu ajutor umanitar pentru populaţia din Fâşia Gaza a aterizat în Iordania, informează agenţia DPA.

„Primul avion a aterizat în siguranţă în Iordania. Descărcăm materialul pe care l-am adus cu noi şi ne pregătim pentru zborurile următoare”, au anunţat Forţele aeriene germane.

Ministrul apărării german, Boris Pistorius, a aprobat livrarea ajutorului umanitar pentru Fâşia Gaza, ce urma să fie transportat în Iordania cu două avioane C-130 Hercules, fiecare dintre ele cu o capacitate de 18 tone. Până la finalul săptămânii, ajutoarele vor începe să fie paraşutate în Fâşia Gaza.

Potrivit organizaţiilor umanitare, situaţia civililor din Fâşia Gaza se agravează în fiecare zi, iar ONU a avertizat că este iminentă o criză cauzată de penuria de alimente.

Aproximativ 2,2 milioane de palestinieni trăiesc în enclava situată între Israel şi Egipt. Numeroase ţări au criticat acţiunile armatei israeliene, iar guvernul german i-a cerut Israelului să ia măsuri pentru ameliorarea situaţiei umanitare din Fâşia Gaza.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0573 secunde