Video Spitalul de cardiologie şi oncologie din Constanța începe să prindă contur

1566
Spitalul de cardiologie şi oncologie din Constanța începe să prindă contur - fond-policlinica-1710441974.PNG
Încet-încet, proiectul privind construirea unei unităţi sanitare care să cuprindă specializarea cardiologie și oncologie prinde contur. Primăria Constanța a recepționat în cursul acestei săptămâni proiectul tehnic în baza căruia se va realiza „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou”. În paralel, se pregătește documentația pentru lansarea achiziției privind execuția lucrărilor. Urmează achiziția propriu-zisă și, imediat ce va fi desemnat un constructor și se va semna contractul, vor începe lucrările. Reamintim că noul spital va fi construit prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) şi are o valoare de peste 100 de milioane de euro, termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor fiind iunie 2026. Acesta va fi amplasat pe bulevardul Aurel Vlaicu, pe un teren în suprafață de 32.605 mp. Realizarea investiţiei presupune construirea unei clădiri compuse din opt corpuri, cu regimul de înălţime P+M+5E, suprafaţă construită 4.685 mp și suprafață desfășurată 22.105, mp.

Potrivit Primăriei Constanţa, dotarea se va face cu aparatură de înaltă performanţă asistată de personal medical de specialitate pregătit și instruit să ofere servicii de calitate la standarde europene. Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie va fi structurată astfel: parter - farmacie cu circuit închis, laborator de analize medicale, anatomie patologică și prosectură; mezanin - zona de investigații RMN și CT, zonă medicină nucleară PET-CT, zonă de medicină nucleară SPECT-C.T., compartiment de radioterapie cu două buncăre, zonă de planning fizicieni, zonă terapie intensivă, pregătire pacienţi.

La etajul 1 vor funcţiona un ambulatoriu și o secție de spitalizare de zi cu 29 de paturi, urmând ca la etajul 2 să fie asigurată spitalizarea continuă, cu un compartiment de cardiologie şi spitalizare continuă pentru oncologie medicală, cu 15 paturi. La etajul 3 se va găsi tot un compartiment de spitalizare continuă, secție chirurgie generală, cu 49 de paturi-saloane spitalizare și spații medicale aferente desfășurării activității medicale într-un climat corespunzător normativelor în vigoare. Etajul 4 este rezervat secției terapie intensivă cu 12 paturi, iar etajul 5 - bloc operator, dotat cu trei săli de operații, salon post operator cu trei paturi, salon preoperator cu trei paturi, filtre personal, filtru transbordare pacienţi, secție de sterilizare prevăzută cu filtre personal etc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3608 secunde