În weekend, în superba Ţară a Lăpuşului

ACS Frontiera Tomis va participa la Campionatul Naţional de oină seniori

274
ACS Frontiera Tomis va participa la Campionatul Naţional de oină seniori - 1-1654168389.jpg

Articole de la același autor

Ediţia cu numărul 69 a Campionatului Naţional de oină seniori readuce sportul nostru naţional pe meleagurile superbe ale Ţării Lăpuşului, prin nou înfiinţata echipă ACS Şoimii, continuatoarea tradiţiei unor echipe din zonă, precum Şoimii Rohia.

Sâmbătă, 4 iunie, şi duminică, 5 iunie, la Târgu Lăpuş (judeţul Maramureş), vor avea loc întrecerile Campionatului Naţional de oină rezervat seniorilor - turneul regulat. Organizator: Federaţia Română de Oină, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Oină Maramureş, Primăria Oraşului Târgu Lăpuş şi ACS Şoimii Târgu Lăpuş.

La competiţie, s-au înscris nouă echipe: ACS Frontiera Tomis Constanţa, CS Biruinţa Gherăeşti (Neamţ), CS Izvorul Chiuieşti (Cluj), CS Olteni (Teleorman), CSM Râmnicu Sărat (Buzău), CS Dinamic Coruia (Maramureş), CS Șoimii Târgu Lăpuş (Maramureş), CSM Olteniţa (Călăraşi) şi CS Stejarul Pârcovaci (Iaşi).

Partidele vor avea loc pe Stadionul Orăşenesc din Târgu Lăpuş, iar intrarea este liberă.

Primele patru echipe clasate se vor califica pentru cele două turnee play-off, ce vor decide campioana României.

Cu această ocazie, se va organiza şi prima ediţie a Cupei Ţării Lăpuşului. Premiile vor fi acordate de către Primăria Oraşului Târgu Lăpuş şi ACS Şoimii Târgu Lăpuş, în urma clasamentului final.

„Gazdele fac eforturi deosebite pentru a asigura cele mai bune condiţii de desfăşurare a competiţiei. Baza sportivă a trecut printr-un amplu proces de amenajare, fiind acordată atenţie maximă fiecărui detaliu.

În acelaşi timp, deşi echipa gazdă este înfiinţată de curând, sunt ambiţii mari pentru ca aceasta să aibă o evoluţie onorabilă la competiţie. Astfel, în jurul unor foşti jucători cu experienţă, s-a realizat o echipă în care au fost aduşi şi tineri jucători din zonă. Această revenire a echipei la oină a fost foarte bine primită de autorităţile locale, Primăria şi Consiliul Oraşului Târgu Lăpuş fiind alături de conducerea clubului”, a transmis preşedintele Federaţiei Române de Oină, constănţeanul Nicolae Dobre.

XXX

Începând de anul acesta, Cupa Satelor la oină va fi organizată într-un nou format, în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Astfel, după aproape 30 de ani, se reia parteneriatul cu MADR în organizarea acestei frumoase competiţii.

„Prin acest proiect, derulat cu participarea primăriilor din mediul rural, am lansat provocarea de a practica acest sport pentru toţii copiii de la sate.

Oină - un sport născut, ca şi veşnicia, la sat - are nevoie de o reconstrucţie care să plece tot din mediul unde a luat naştere. Îi aşteptăm pe copii în număr cât mai mare la concurs”, a mai precizat preşedintele Nicolae Dobre.

Cupa Satelor la oină se adresează echipelor de juniori III (maximum 14 ani; poate participa orice tip de structură sportivă din mediul rural) şi a fost promovată către peste 1.000 de comune din mediul rural.

Înscrierile se pot face până pe data de 15 iunie, iar competiţia va avea loc în perioada iunie - septembrie.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Oină / Familia Regală a României

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4426 secunde