Andreea Grecu şi Teodora Vlad, în Top 5 la Cupa Mondială de bob de la Altenberg

169

Articole de la același autor

Deşi afectată de răceală, sportiva constănţeană Andreea Grecu a reuşit un nou rezultat foarte bun într-o etapă de Cupă Mondială la bob. Pe dificila pârtie din Altenberg (Germania), ea a pilotat aproape perfect şi a încheiat, alături de împingătoarea Teodora Vlad, pe poziţia a cincea.

Echipajul feminin de bob două persoane al României, alcătuit din Andreea Grecu (pilot) şi Teodora Vlad (împingătoare), s-a clasat pe locul al cincilea (timp 1:54.50) în etapa de Cupă Mondială de la Altenberg, o competiţie selectă, dominată de reprezentantele ţării gazdă, care au acaparat podiumul de premiere. Campioane au devenit Lisa Buckwetz şi Kira Lipperheide, secondate de Kim Kalicki şi Leonie Fiebig, în timp ce Laura Nolte şi Lena Neunecker au împărţit poziţia a treia cu americancele Kaillie Humphries şi Jasmine Jones. 

Faţă de cele două locuri şase bifate anterior la Winterberg, Andreea este în progres, iar rezultatul este cu atât mai preţios cu cât a fost obţinut în condiţii speciale.

„Încă din ziua în care am sosit la Altenberg, Andreea dădea semne de răceală. Problema s-a agravat, iar până înainte de concursul de monobob, unde a terminat pe locul opt, a zăcut pur şi simplu în pat. În prima manşă a probei de bob două persoane, s-a concentrat cât de cât şi a venit pe şapte, iar în manşa a doua, a reuşit un start foarte bun. Încă nu am găsit o împingătoare de talie internaţională şi îi mulţumim Teodorei Vlad, care în acest sezon s-a apucat şi ea de pilotaj, că ne-a ajutat să dăm un start foarte bun (5.93, respectiv 5.90), peste aşteptările mele”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, profesorul Paul Neagu. 




La startul Cupei Mondiale, s-au aliniat cele mai bune echipaje din lume, lucru subliniat de tehnicianul constănţean.

„A fost un concurs foarte greu, adversarele fiind multiple campioane olimpice sau mondiale. Tot ce e mai bun în lumea bobului a fost prezent la Altenberg. Au lipsit numai două echipaje ale Elveţiei, care au renunţat la această etapă de Cupă Mondială pentru a se pregăti, la St. Moritz, pentru Campionatele Mondiale”, a explicat profesorul Neagu.

După încheierea concursului din Altenberg, delegaţia tricoloră a dat o fugă în Cehia, unde fetele şi-au încărcat „bateriile” în celebrul Hotel Beethoven Spa din Teplice.

„Este o locaţie cunoscută de peste 200 de ani având cele mai bune băi termale din regiune. Apa din bazin se schimbă din trei în trei ore, este un volum uriaş de apă venită gratuit din izvoarele termale. Fetele s-au simţit foarte bine, au făcut saună, s-au vitaminizat, aşteptăm acum cu încredere Campionatele Europene programate, la sfârşitul săptămânii, tot la Altenberg”, a mai spus profesorul Neagu.

XXX

De două ori bronz pentru România la Campionatele Mondiale de bob U23 de la Winterberg. Campioană olimpică de tineret şi campioană europeană de juniori la monobob, Georgeta Popescu a urcat pe treapta a treia a competiţiei mondiale rezervate juniorilor sub 23 de ani. Cu pilotul campion olimpic de tineret, echipajul de dublu al României a prins podiumul la Mondiale. Andrei Nica şi Mihai Calancea au încheiat cu bronz, după două manşe echilibrate.

Foto: Facebook / Paul Neagu



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5271 secunde