Baschetbalistele de la CSM Constanţa, pregătite pentru marea finală

185
Baschetbalistele de la CSM Constanţa, pregătite pentru marea finală - fond-baschet-fete-finala-1681216542.jpg

Articole de la același autor

Baschetul constănţean respiră şi acest lucru se întâmplă în special datorită echipei feminine a celor de la CSM Constanţa, formaţie care la primul sezon în Liga Naţională de Baschet Feminin a reuşit să acceadă în marea finală.

Antrenoarea Tatiana Gallova şi colegul său de pe banca tehnică, Norbert Kovasch au reuşit să încropească o echipă cu care să se bată la titlu. La fiecare meci jucat acasă, în Sala Sporturilor din Constanţa, tribunele sunt arhipline, iar spectatorii creează o atmosferă electrizantă, lucru care le ajută foarte mult pe fetele de la malul mării.

Din lotul actual al Constanței fac parte mai multe jucătoare, precum Alina Podar, Teodora Manea, surorile Bianca și Denisa Fota sau Anisia Croitoru, care au evoluat constant în ultimii ani în competițiile de baschet 3x3, atât intern în turneele Sport Arena Streetball și cele ale Federației Române de Baschet cât și în competițiile FIBA 3x3 Women’s Series sau Campionate Europene și Mondiale.

Constanța a încheiat sezonul regulat pe locul al doilea, cu 16 victorii și patru înfrângeri, la egalitate cu echipa din Arad, însă în urma meciurilor din sezonul regulat a avut asigurată poziția mai bună. După ce în primul tur de playoff Constanța a trecut fără probleme, în două meciuri, de Hoya ACS KSE Târgu Secuiesc, avantajul terenului propriu s-a dovedit decisiv în seria din semifinale cu arădencele.

Accederea în finală a venit după două victorii pe teren propriu, despărțite de un insucces în deplasarea la Arad. Americanca Keyona Hayes a fost principala realizatoare în victoria decisivă de duminică, cu 28 de puncte și 8 recuperări, însă principalul atu al echipei de la Marea Neagră a fost rotația lungă. Nouă dintre cele 12 jucătoare din lot au evoluat de-a lungul seriei și, un fapt îmbucurător și pentru baschetul românesc, șase dintre ele au fost românce.

De altfel, Alina Podar, una dintre liderele actualei generații, a fost principala marcatoare a primului meci din serie, cu 25 de puncte, iar în partida decisivă a contribuit cu 8 puncte și 4 pase decisive.

Acum, pentru CSM Constanţa urmează o adevărată provocare. Finala mare a Ligii Naţionale de Baschet Feminin, împotriva celor de la ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe. Campioana se va decide după sistemul cel mai bun din 5 meciuri, iar prima partidă se va disputa la Sfîntu Gheorghe, joi, cu începere de la ora 19:00.

Junioarele CSM Constanţa iau exemplu de la senioare

CSM Constanța U15 Feminin debutează cu victorie la Turneul Final U15 Feminin organizat la Sfîntu Gheorghe în această săptămână.

Cele mai bune opt echipe ale României la categoria U15 vor lupta pentru titlul național.

CSM Constanța, condusă de pe banca tehnică de Alina Șerban, Norbert Kovasch și Andreea Dragoș, obține prima sa victorie chiar la debutul competiției.

CSM Constanța s-a impus cu 50-40 în fața echipei Smart Cluj, cu conducătorul nostru de joc Amira Bou-Chedid în mare formă, cu 16 puncte, 9 intercepții, 9 recuperări și 3 pase decisive. În defensivă Teodora Teja (9p și 15 recuperări) și Anisia Cain (5p și 10 recuperări) au făcut un meci solid dominând recuperările.

Au mai evoluat: Ana Tiron 8p, 8 recuperări, Ana Maria Carp 8p și 2 recuperări, Iulia Ercuță 4p și 7 recuperări, Natalia Vasiliev, Anastasia Igiroșanu, Natalia Buf, Melisa Tules, Ana Cotici. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.464 secunde