Una caldă, alta rece. Baschetbalistele de la CSM Constanţa, victorioase la Târgovişte. Băieţii, înfrângere în faţa campioanei

185
Una caldă, alta rece. Baschetbalistele de la CSM Constanţa, victorioase la Târgovişte. Băieţii, înfrângere în faţa campioanei - fond-baschet-1678616962.jpg

Articole de la același autor

Baschetul constănţean a râs şi, totodată, a plâns în weekendul care tocmai a trecut. Echipa de fete a celor de la CSM Constanţa a avut o deplasare lejeră pe terenul celor de la CSM Târgovişte.

Baschetbalistele antrenate de Tatiana Gallova au început foarte bine primul sfert în care s-au impus cu scorul de 28-20 iar în sfertul al doilea s-au dezlănţuit şi au câştigat cu 20-12. După pauza mare, în sfertul al treilea, Constanţa s-a impus din nou cu 19-15 pentru ca în ultimul sfert să câştige cu 18-15.

La finalul timpului regulamentar de joc CSM Constanţa a câştigat partida de la Târgovişte cu 85-62, rezultat care arată că victoria a venit cu o foarte mare lejeritate. Este cea de-a 15-a victorie în acest sezon pentru fetele antrenate de Tatiana Gallova, care își consolidează prezența pe podium după 19 meciuri jucate.

Evelina Petrof a avut o evoluție foarte bună, cu 15 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive, secondată de Rebecca Tobin, cu 10 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

Au pus umărul la victorie și Denisa Fota 9p, Bianca Fota 8p, Cucu 7p, Croitoru 7p, Vitulova 7p, Manea 6p, Hayes 5p, Podar 4p, Dzombeta 3p. Teresa Vitulova a ieșit în evidență cu 11 recuperări, în timp ce Miljana Dzombeta a reușit 7 pase decisive. Pentru CSM Constanţa urmează un nou meci în deplasare, pe 18 martie, cu Rapid Bucureşti.

De partea cealaltă, echipa de băieţi a celor de la CSM Constanţa a primit sâmbătă vizita campioanei României, Universitatea Cluj. Într-o sală arhiplină de suporteri constănţeni, meciul a început într-un ritm extrem de echilibrat.

În primul sfert, ardelenii s-au impus cu 18-15, iar în sfertul al doilea, băieţii antrenaţi de Alexandru Olteanu şi Valentin Boian au dovedit că pot juca de la egal la egal cu campioana, terminând la egalitate, scor 22-22.

Diferenţa s-a făcut în sfertul al treilea, acolo unde Universitatea Cluj a câştigat cu 31-24.

În ultimul sfert, Constanţa a încercat să revină pe tabela de marcaj şi s-a impus cu 31-27, însă nu a fost de ajuns pentru a întoarce rezultatul final.

Meciul s-a încheiat cu victoria campioanei României, scor 98-92.

Partida a fost cu atât mai interesantă cu cât oaspeții au intrat la pauză cu un avantaj de numai 3 puncte, 40-37, iar diferența s-a făcut practic în sfertul 3, câștigat de clujeni la 7 puncte. Băieții antrenați de Alexandru Olteanu și Valentin Boian au dat totul pe teren pentru a produce surpriza, iar suporterii au fost încă o dată minunați, dar experiența Clujului a fost decisivă.

Au evoluat: Nate Johnson 18 puncte, Cizauskas 17p (8 pase decisive), Mockevicius 15p, Ivanauskas 14p (9 recuperări), Cebasek 12p, Mâinea 7p, Corpodean 5p, Lazăr 4p, Gribinic.

În etapa viitoare CSM Constanţa va juca în deplasare cu CSU Sibiu pe 16 martie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.485 secunde