În cazul antrenorilor, nu banii sunt problema, ci expertiza şi mentalitatea

215
În cazul antrenorilor, nu banii sunt problema, ci expertiza şi mentalitatea - gusa-judo-1700657467.jpg

Articole de la același autor

Judoul românesc nu este ocolit de probleme la nivelul antrenorilor, responsabili în mare măsură de lipsa performanţelor din ultimul timp la nivel de seniori, consideră preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă. Dar nu banii sunt determinanţi, ci expertiza şi mentalitatea.

Oficialul FR Judo spune că ar găsi resursele necesare să plătească, la nivelul salariilor de top din sportul mondial, un antrenor care ar demonstra că are capacitatea de a obţine performanţe.

„Salariile nu sunt chiar atât de mici. Un antrenor de lot olimpic de la un club important este un om care câştigă peste media normală, vorbim de sume trecute de 2.000 de euro net pe lună, poate şi mai mult. Ceea ce eu zic că nu este puţin din activitatea de antrenor într-o ţară ca România. Antrenorii care sunt deja consacraţi au un venit decent, e adevărat, însă şi muncesc mult. Dar cluburile pentru care muncesc, care sunt

într-adevăr asistate de primării sau consilii judeţene, reuşesc să le asigure un trai decent. Nu la nivelul japonezului care m-a costat mult. Eu nu aş ezita să mobilizez resurse financiare, mai ales pentru un antrenor român care ar dovedi un potenţial. În momentul ăsta pe piaţa salariilor în judoul mondial, un antrenor care aduce rezultate la campionate europene, mondiale sau Jocuri Olimpice este plătit cu sume în euro care au patru zerouri, 15.000 sau 20.000 de euro pe lună. Încă o dată, dacă aş vedea că un antrenor sau un colectiv de antrenori din România, ar avea acest potenţial demonstrat, nu aş avea nicio problemă să mobilizez resurse ca să îi plătesc la acest nivel. Deci nu banii sunt problema, ci expertiza şi mentalitatea”, a declarat Guşă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4022 secunde