Istoricul confruntărilor dintre România și Andorra. Tricolorii s-au descurcat excelent

140
Istoricul confruntărilor dintre România și Andorra. Tricolorii s-au descurcat excelent - romania-andorra-1679579629.jpg

Articole de la același autor

România urmează să debuteze în preliminariile EURO 2024 cu un meci jucat în deplasare, contra Andorrei.

De-a lungul timpului, tricolorii s-au descurcat foarte bine contra jucătorilor care reprezintă una dintre cele mai mici țări din Europa, cu o populație de 79.034 de locuitori. Au existat până acum patru confruntări directe între cele două echipe naționale, toate terminate cu victoria tricolorilor.

În preliminariile pentru Cupa Mondială din 2006, România s-a impus cu 5-1, în deplasare. Pe lista marcatorilor s-au aflat Florin Cernat, Daniel Pancu (x2), Marius Niculae (x2), respectiv Marc Pujol, pentru gazde.

Meciul retur, din țara noastră, a fost rezolvat fără emoții încă din prima repriză, după o dublă semnată de Adrian Mutu, iar astfel la final tabela a arătat 2-0.

Soarta le-a adus față în față pe România și Andorra din nou în preliminariile pentru Cupa Mondială, de data aceasta însă pentru turneul din 2014. Atunci, tricolorii au câștigat ambele confruntări, cu un dublu 4-0. Pe Arena Națională, Torje, Costin Lazăr, Alexandru Maxim și Găman au înscris, în timp ce în deplasare, pentru România au marcat Keșeru, Bogdan Stancu, Torje și Costin Lazăr.

Așadar, România are patru victorii și un golaveraj excelent cu Andorra, 15-1. Timpurile s-au schimbat, iar de la ultimul meci, din 2013, nu mai există niciun jucător român care să mai facă parte din lot.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7204 secunde