Ruşine istorică pentru handbalul românesc. Naţionala masculină a României, învinsă de Insulele Feroe

166
Ruşine istorică pentru handbalul românesc. Naţionala masculină a României, învinsă de Insulele Feroe - romania-handbal-1678375940.jpg

Articole de la același autor

Naționala de handbal masculin a României a fost învinsă de Insulele Feroe, scor 26-28, în preliminariile Campionatului European din 2024. În urmă cu fix 53 de ani, „tricolorii” câștigau Campionatul Mondial!

La handbal masculin, România e printre cele mai galonate formații din istorie. În intervalul 1961-1974, „tricolorii” au câștigat nu mai puțin de 4 titluri mondiale. La numărul de medalii de aur, doar Franța (6) ne depășește, noi fiind egalii Suediei (4).

Prima repriză a fost groaznică. „Tricolorii” au existat doar în primele 10 minute, când Ante Kuduz, aflat la debutul în națională, a lovit din toate pozițiile. Au urmat secvențe greu de privit, acțiuni ofensive chinuite ale elevilor lui Xavi Pascual. Insulele Feroe s-a distrat pe parchet, au dominat toate aspectele jocului, fizic, tactic, au avut o precizie superioară și o luciditate de invidiat. La pauză, tabela arăta 15-9.

În minutul 34, diferența ajunsese la 7 goluri. A urmat o perioadă senzațională a „tricolorilor”. Interii dreapta Humet și Grigoraș au condus revenirea și au adus o egalare nesperată, 19-19, în minutul 42.

Câteva ratări ale lui Călin Dedu, singur pe pivot, au dus din nou gazdele în avantaj. „Paradele” lui Iancu, dese în ultimele 10 minute, nu au fost suficiente pentru o nouă „remontada”. S-a încheiat 28-26, iar România trebuie să transpire serios pentru calificarea la European. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6638 secunde