Premii pentru elevii Colegiului Pedagogic, la Festivalul Național de Teatru Școlar în Limba Spaniolă

561

Articole de la același autor

În perioada 3-4 martie 2023 a avut loc, la Palatul Național al Copiilor din București, cea de a XVII-a ediție a Festivalului Național de Teatru Școlar în Limba Spaniolă, eveniment organizat de Ministerul Educației și Ambasada Spaniei la București.

Pe scenă, în diverse spectacole, au fost prezenți elevi ai celor 11 secții bilingve româno-spaniole care funcționează în cadrul unităților de învățământ preuniversitar (nivel liceal) din România, dornici să promoveze limba, cultura și civilizația spaniolă prin intermediul teatrului școlar, ca formă artistică de comunicare și ca instrument de învățare a limbii spaniole.

Programul festivalului a cuprins adaptări după texte clasice sau contemporane scrise de autori spanioli și adecvate publicului-țintă – adolescenții din întreaga țară.

Cei opt elevi ai Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța, din clasele a X-a B și a XI-a B, coordonați de profesorii Ruben Bornez Fernandez și Ecaterina Patrichi, au fost premiați de ambasadorul Spaniei la București pentru cea mai bună punere în scenă a piesei „Pic-Nic“ de Fernando Arrabal.

Elevii Colegiului nu sunt la prima participare la acest festival. În anul 2019, în baza acordului dintre instituția constănțeană, Ministerul Educației din România, Ministerul Educației din Regatul Spaniei și Ambasada Spaniei la București s-a înființat secția bilingv spaniolă, elevii acestei secții beneficiind de un profesor nativ din Spania și având posibilitatea susținerii bacului spaniol și a continuării studiilor la universitățile partenere din Spania. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2953 secunde