"Şmecheria" Andreei Prisăcariu nu este cea mai mare problemă a tenisului românesc. Halep şi Cîrstea sunt de negăsit

2417

Articole de la același autor

Tenisul feminin românesc nu mai este o forţă în ierarhia mondială, mai ales după căderea liberă în clasament a Simonei Halep, cea care a ocupat o lungă perioadă de timp locul întâi mondial. Cel mai bun exemplu în acest sens este prestaţia echipei naţionale a României în barajul de promovare în Grupa I Mondială a Billie Jean King Cup, pe care l-a susţinut la Radom, împotriva Poloniei.

Noul căpitan nejucător al României, constănţeanul Horia Tecău, s-a confruntat cu grave probleme de lot înaintea acestei întâlniri şi a încropit o echipă improvizată cu care a mers să se „bată” cu locul întâi mondial Iga Swiatek şi colegele sale.

Unul dintre cele mai spectaculoase aspecte ale acestei întâlniri a fost convocarea Andreei Prisăcariu, o jucătoare aflată pe locul 201 WTA.


Andreea Prisăcariu este o prezenţă nonconformistă şi cochetează cu tenisul, sport pe care îl practică cu foarte mare plăcere, etalându-şi de cele mai multe ori o mare parte dintre cele 24 de tatuaje pe care le are pe corp. Lipsa de experienţă şi euforia momentului au făcut-o pe Prisăcariu să devină penibilă la conferinţa de presă premergătoare partidei cu Polonia. Întrebată de unul dintre reporteri cum vede partida cu polonezele, Prisăcariu a răspuns fără să îşi aşeze prea mult cuvintele: „Va fi un meci foarte greu, însă sunt sigură că putem face faţă, pentru că suntem şmechere rău de tot!”.


Această reacţie a Andreei a stârnit alte reacţii furibunde ale presei naţionale şi internaţionale. Mai ales că, atunci când a intrat pe teren în faţa Igăi Swiatek, Andreea Prisăcariu a făcut doar act de prezenţă, fiind umilită de adversara sa cu un dublu şi sec 6-0.

„Şmecheria” Andreei Prisăcariu s-a încheiat odată cu ultimul punct al meciului cu Swiatek. Dar, dacă suntem realişti, vom vedea că nu Prisăcariu este cel mai mare rău al tenisului românesc.

Unde sunt vedetele echipei naţionale a României?

Aşa cum ne-a obişnuit în ultimii ani, Simona Halep a refuzat convocarea la echipa naţională pe motiv că este accidentată. Încă nu am reuşit să ne dăm seama cum Simona se accidentează grav întotdeauna înaintea unor astfel de dueluri din Billie Jean King Cup, competiţie la care, dacă ar participa, este drept că nu ar fi recompensată cu bani, aşa cum se întâmplă la turneele WTA. Pe lângă Simona Halep, România ar fi putut să se bazeze şi pe Sorana Cîrstea, cea care a spus că va mai veni la echipa naţională doar dacă Halep nu va fi convocată.


Ei bine, Sorana a avut acum ocazia să se alăture lotului, însă ghinionul curat a făcut ca şi ea să se accidenteze.

Monica Niculescu s-a infectat cu virusul SARS Cov-2, iar Ana Bogdan a fost mai preocupată să îşi susţină iubitul la unul dintre campionatele de raliuri la care participă, decât să reprezinte cu mândrie România.


Şi, în aceste condiţii, ne întrebăm: chiar este Andreea Prisăcariu cea mai mare problemă a tenisului românesc?

Dacă şi-ar mai face încă 24 de tatuaje şi ar juca la un nivel înalt, Andreea Prisăcariu şi-ar merita locul de racheta numărul unu în echipa naţională a României. Un lucru este cert: Horia Tecău va avea o misiune foarte grea pe viitor dacă se va lovi de reticenţa Simonei Halep sau a Soranei Cîrstea şi va trebui să o arunce în luptă din nou pe Andreea Prisăcariu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4337 secunde