Liga Naţională de baschet feminin

Vor lupta pentru o medalie! Phoenix CSU Simona Halep, calificare istorică în semifinale

473
Vor lupta pentru o medalie! Phoenix CSU Simona Halep, calificare istorică în semifinale - 1-1648806212.jpg

Articole de la același autor

Pentru prima oară în istoria baschetului feminin românesc, o echipă din Constanţa accede în semifinalele Ligii Naţionale şi se va bate pentru o medalie. Performerele sunt jucătoarele de la Phoenix CSU Simona Halep, sportive de mare caracter!

Meci extrem de spectaculos la Sala Sporturilor din Alexandria, unde faţă în faţă s-au aflat localnica CS Municipal şi Phoenix CSU Simona Halep, în cea de-a doua partidă din play-off-ul Ligii Naţionale de baschet feminin. Cum, în primul meci, disputat pe litoral, se impuseseră cu scorul de 69-52, constănţencele aveau nevoie de un nou succes pentru a se califica în semifinale.

Primul sfert a stat sub semnul echilibrului, Phoenix CSU Simona Halep adjudecându-şi-l la limită, 18-17, însă, până la pauza principală, avantajul său a crescut la opt puncte, după 20-13 în sfertul al doilea. Gazdele au reintrat „în cărţi” în sfertul al treilea, unul strâns, 9-8, însă sfertul al patrulea a aparţinut totalmente fetelor antrenate de sârbul Miroslav Popov, 20-9. S-a terminat 66-48 pentru Phoenix CSU Simona Halep, care intră astfel în istorie.

Cu 25 de puncte şi 14 recuperări, americanca Ciara Eleanor Rosten a fost cea mai bună jucătoare de pe teren, în timp ce Jade Quenee Vega a furnizat coechipierelor nu mai puţin de 10 pase decisive.

„Cuvintele sunt prea puţine pentru a putea descrie bucuria imensă pe care o traversăm. Pentru prima dată în istoria baschetului constănţean, vom disputa o semifinală în Final Four-ul Ligii Naţionale, care ne-a adus deja tot ce puteam spera la începutul acestei ediţii de campionat.

Satisfacţia noastră este cu atât mai mare cu cât ea încununează un efort comun depus în ultima decadă de absolut toţi cei implicaţi în activitatea clubului, foşti sau actuali colaboratori, sponsori, finanţatori şi suporteri, care au făcut din performanţă principala punte de legătură şi n-au încetat niciodată să lupte”, au transmis reprezentanţii grupării constănţene.

Pentru Phoenix CSU Simona Halep, urmează semifinala cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Primul şi al doilea meci vor avea loc, pe 7 şi 8 aprilie, la Arena Sepsi, în timp ce a treia întâlnire se va desfăşura, pe 11 aprilie, la Sala Sporturilor din Constanţa.

În funcţie de rezultatele din semifinale, echipa constănţeană va juca finala mare, pentru titlu, sau finala mică, pentru medalia de bronz.

XXX

La ultima şedinţă de Consiliu Local Constanţa, a fost aprobat proiectul de hotărâre pentru suplimentarea fondurilor financiare acordate Asociaţiei Academia Club Sportiv Phoenix Constanţa prin HCL nr. 232/2021 privind alocarea unor sume din bugetul local pentru finanţarea activităţilor sportive în anul competiţional 2021 şi sezonul competiţional 2021-2022. De asemenea, a fost iniţiat şi aprobat proiectul pentru suplimentarea sumei alocate cu 300.000 lei.

„Cu aceşti bani, reuşim să terminăm campionatul fără datorii”, a declarat preşedintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu.

Foto: Facebook / Academia Phoenix CSU Simona Halep

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8282 secunde