Afacerea de familie a lui Donald Trump, găsită vinovată de evaziune fiscală

61
Afacerea de familie a lui Donald Trump, găsită vinovată de evaziune fiscală - fondtrump-1670424880.jpg

Articole de la același autor

Afacerea de familie a lui Donald Trump, Trump Organization, a fost găsită vinovată de fraude financiare şi fiscale, după un proces la New York în care fostul preşedinte republican nu a fost judecat, comentează AFP.

Este pentru prima dată când grupul familial al omului de afaceri american, care include cluburi de golf, hoteluri de lux şi proprietăţi imobiliare, este condamnat penal, a făcut cunoscut, într-un comunicat, procurorul din Manhattan, Alvin Bragg. Chiar dacă nu a fost dat în judecată personal şi sancţiunea primită de grup, o amendă de 1,5 milioane de dolari, este relativ mică, este un revers judiciar pentru fostul preşedinte (2017-2021), în prezent candidat oficial la învestitura republicană pentru 2024.

Donald Trump abordează această cursă dintr-o poziţie mai proastă decât a sperat, slăbit de rezultatele dezamăgitoare pentru republicanii pe care i-a susţinut la alegerile de la jumătatea mandatului, în timp ce unul dintre potenţialii săi rivali, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a fost reales triumfător.


Juriul tribunalului din Manhattan, care s-a retras luni pentru a delibera după mai bine de o lună de audieri, a declarat Trump Corporation şi Trump Payroll Corporation vinovate pentru toate capetele de acuzare, 17 în total, a adăugat procurorul Alvin Bragg, un ales democrat. Sentinţa ar urma să fie pronunţată pe 13 ianuarie 2023, a adăugat biroul său.

Cele două companii au fost judecate pentru evaziune fiscală şi falsificare de declaraţii contabile, cu scopul de a ascunde de serviciile fiscale compensaţii financiare acordate unor manageri, în special ale fostului director financiar Allen Weisselberg care a pledat vinovat.

„Timp de 13 ani, Trump Organization şi Trump Payroll Corporation s-au sustras legii, acordând unor manageri beneficii şi remuneraţii somptuoase, ascunzând în acelaşi timp aceste avantaje de autorităţile fiscale pentru a evita plata impozitelor”, a adăugat Alvin Bragg, referindu-se la un caz de lăcomie şi înşelăciune.

De la deschiderea procesului, la sfârşitul lui octombrie, Donald Trump a denunţat o vânătoare de vrăjitoare condusă de democraţi, chiar dacă nu era vizat personal de acest proces.


„Nu suntem de acord cu acest verdict şi vom face apel”, a răspuns într-o declaraţie trimisă AFP o avocată a Trump Organization, Susan Necheles. „Weisselberg a mărturisit sub jurământ că a trădat încrederea pe care compania i-a acordat-o şi că, în orice moment, a acţionat numai pentru câştigul său personal şi din lăcomie personală”, a mai argumentat o purtătoare de cuvânt a organizaţiei.


Unul dintre colaboratorii cei mai fideli ai magnatului imobiliar, Allen Weisselberg, 75 de ani, a pledat vinovat pentru toate cele 15 capete de acuzare, printr-un acord de recunoaştere a vinovăţiei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5254 secunde