Ambasada Chinei din Ucraina îşi îndeamnă cetăţenii să afişeze steagul chinez pe maşini

70
Ambasada Chinei din Ucraina îşi îndeamnă cetăţenii să afişeze steagul chinez pe maşini - china-1645729606.jpg
Ambasada Chinei de la Kiev le-a transmis cetăţenilor săi din Ucraina să stea în casă sau, ca măsură de precauţie, să afişeze steagul chinez pe maşini dacă trebuie să meargă undeva, în urma atacului Rusiei asupra Ucrainei, relatează Reuters.

Situaţia din Ucraina s-a deteriorat puternic, riscurile de securitate au crescut, iar ordinea socială s-ar putea prăbuşi în haos, a avertizat ambasada Chinei, conform Agerpres.

„Steagul chinez poate fi fixat într-un loc vizibil pe maşină”, a precizat ambasada într-un mesaj pentru cetăţenii săi care decid să iasă din casă.

În timpul conflictului militar al Libanului cu Israel în 2006, diplomaţii chinezi şi familiile lor care evacuau ambasada de la Beirut şi-au pus drapelul chinez pe maşini pentru a nu fi luaţi drept ţintă în mod aleatoriu.

China nu le-a cerut încă cetăţenilor să ia în considerare părăsirea Ucrainei. Un mesaj de securitate transmis în această săptămână de ambasadă îi atenţiona pe cetăţenii chinezi să îşi facă provizii cu bunuri de bază, cum ar fi alimente şi apă.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3521 secunde