Argentina se zbate în sărăcie, preşedintele Milei acuză „casta” politică

97
Argentina se zbate în sărăcie, preşedintele Milei acuză „casta” politică - 1-1708331906.jpg

Articole de la același autor

Noul preşedinte argentinian Javier Milei a acuzat „casta” politică din ţara sa că este responsabilă de sărăcia care afectează, potrivit unui studiu universitar, peste 57% din populaţia Argentinei, informează agenţia AFP.

„Veritabila moştenire a modelului de castă: şase argentinieni din zece sunt săraci. Distrugerea economiei în ultimii o sută de ani nu are echivalent în istoria Occidentului”, a afirmat şeful statului argentinian, un ultraliberal care a preluat preşedinţia în decembrie.

Milei a făcut această declaraţie după ce i-au fost aduse la cunoştinţă cifrele asupra sărăciei furnizate de Observatorul datoriei sociale din cadrul Universităţii Catolice Argentiniene. Studiul, apărut iniţial în publicaţia Ambito Financiero, evaluează la 57,4% procentul de argentinieni care trăiesc sub pragul de sărăcie, adică peste 26 de milioane de persoane.

Directorul Observatorului, Augustin Salvia, a explicat însă că acest raport este „o simplă simulare statistică ce se bazează pe datele celui de-al treilea trimestru din 2023”. „Însă, eu nu cred că suntem foarte departe de realitatea actuală”, a adăugat el. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5299 secunde