China este dispusă să contribuie la compensarea daunelor climatice

55
China este dispusă să contribuie la compensarea daunelor climatice - chinadaune-1668092252.jpg

Articole de la același autor

China ar fi dispusă să contribuie la un mecanism de compensare a ţărilor sărace pentru pierderile şi daunele cauzate de schimbările climatice, a anunţat trimisul său pentru climă, Xie Zhenhua, miercuri, la Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP27), care se desfăşoară în aceste zile în Egipt, informează Reuters.


Potrivit lui Xie Zhenhua, China nu are nicio obligaţie să participe la un astfel de mecanism, dar şi-a exprimat solidaritatea cu cei care solicită acţiuni mai ferme în această chestiune din partea ţărilor bogate, subliniind totodată pagubele suferite de China din cauza evenimentelor meteorologice extreme asociate cu schimbările climatice.

China este catalogată de Organizaţia Mondială a Comerţului drept o ţară în dezvoltare, în pofida faptului că are cea de-a doua economie a lumii.


Luna trecută, trimisul special pentru climă al Statelor Unite, John Kerry, a declarat în faţa reporterilor că gigantul asiatic ar trebui să contribuie cu un fond propriu de compensare a pagubelor, mai ales dacă reprezentanţii săi cred că vor putea să continue în acest fel în următorii 30 de ani, cu emisii în creştere, a relatat Politico.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6434 secunde