China lansează manevre militare în jurul Taiwanului ca avertisment

116
China lansează manevre militare în jurul Taiwanului ca avertisment - 1-1692520655.jpg

Articole de la același autor

China a lansat, sâmbătă, manevre militare în jurul Taiwanului ca un „avertisment sever”, potrivit presei de stat, după ce Beijingul a protestat împotriva unei escale în Statele Unite a vicepreşedintelui insulei, William Lai, informează AFP.

„Comandamentul zonei de est al Armatei Populare de Eliberare a Chinei a lansat, sâmbătă, patrule aeriene şi maritime comune şi exerciţii militare ale forţelor navale şi aeriene în jurul insulei Taiwan menite să testeze capacitatea navelor şi avioanelor chineze de a prelua controlul spaţiilor aeriene şi maritime”, a scris agenţia oficială de ştiri New China.

Lai, favorit la următoarele alegeri prezidenţiale taiwaneze care vor avea loc în luna ianuarie, s-a întors din Statele Unite, unde a făcut escale în drum spre şi dinspre Paraguay, deşi a ţinut discursuri în timp ce se afla în SUA.

Ministerul apărării din Taiwan a condamnat ferm exerciţiile militare chineze din apropiere insulei spunând că va trimite forţe adecvate pentru a răspunde şi dând asigurări că are capacitatea, determinarea şi încrederea de a asigura securitatea naţională.

„Lansarea exerciţiului militar de această dată nu numai că nu ajută pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan, dar, de asemenea evidenţiază mentalitatea militaristă a Chinei”, a transmis ministerul de la Taipei.

China consideră Taiwanul guvernat democratic ca un teritoriu ce îi aparţine, în pofida obiecţiilor puternice ale guvernului de la Taipei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4976 secunde