China permite vizite organizate în peste 70 de noi destinaţii străine

268
China permite vizite organizate în peste 70 de noi destinaţii străine - 1-1691657870.jpg

Articole de la același autor

China a ridicat, joi, 10 august, o interdicţie în vigoare de la criza sanitară pentru călătorii în grup în peste 70 de ţări, inclusiv Statele Unite, stârnind speranţe pentru relansarea numărului de turişti chinezi în străinătate, relatează agenţia AFP.

Această măsură vizează deja Franţa din martie şi Elveţia din ianuarie, datorită ridicării anterioare a restricţiilor pentru călătoriile organizate.

„Decizia a jucat de atunci un rol pozitiv în promovarea schimburilor şi a cooperării turistice”, a transmis Ministerul Culturii şi Turismului chinez, cu privire la publicarea acestei noi liste de ţări care include Japonia, Coreea de Sud, India, Marea Britanie, Turcia şi Belgia. Canada, care are o relaţie dificilă cu China, nu este inclusă.

China şi-a închis graniţele în 2020 pentru a se proteja de Covid-19, apoi a impus carantine lungi şi costisitoare la sosire pentru a descuraja întoarcerile în ţară. Chinezilor li s-a interzis timp de trei ani să călătorească în străinătate, dacă nu există motive imperioase. Dar această interdicţie a fost total ridicată la începutul anului, iar turiştii chinezi care călătoresc individual pot de atunci să meargă unde doresc.

„Legăturile internaţionale continuă să se reia, iar chinezii sunt din ce în ce mai înclinaţi să călătorească în străinătate”, a subliniat Ministerul Afacerilor Externe chinez, în timp ce ţara a rămas mult timp aproape izolată de restul lumii din cauza lipsei de zboruri în timpul pandemiei şi restricţiilor draconice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6667 secunde