Deputata Partidului Şor, Marina Tauber, a fost reţinută la aeroportul din Chişinău

165
Deputata Partidului Şor, Marina Tauber, a fost reţinută la aeroportul din Chişinău - 1-1683010371.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile din Republica Moldova au reţinut o figură importantă a protestelor de lungă durată ale opoziţiei care cer demisia guvernului pro-european, în timp ce aceasta încerca să părăsească ţara, a declarat procuratura anticorupţie de la Chişinău, informează agenţia Reuters.

Marina Tauber a condus protestele de stradă împotriva preşedintelui ţării, Maia Sandu, care susţine integrarea rapidă în Uniunea Europeană a Republicii Moldova.

Tauber este un membru important al celui de-al doilea partid de opoziţie din Republica Moldova, condus de Ilan Şor, care locuieşte în exil în Israel şi a fost condamnat luna trecută la 15 ani de închisoare în legătură cu o fraudă bancară.

Preşedintele Maia Sandu şi alţi oficiali din Republica Moldova spun că rolul lui Tauber în proteste face parte din încercările de a perturba viaţa publică şi de a acţiona în interesul Rusiei.

„Orice persoană este obligată să respecte normele legale ale Republicii Moldova şi orice acţiune care încalcă aceste norme este supusă pedepsei prin lege”, a declarat, într-un comunicat, purtătoarea de cuvânt a preşedintelui Republicii Moldova, Irina Gotisan.

Tauber se confruntă cu acuzaţii de fraudă legate de finanţări ale partidului şi a fost arestată în timp ce încerca să plece în Israel, încălcând ordinele instanţei. Ea a rămas în arest luni seara, conform Parchetului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7797 secunde