Preşedintele Consiliului European, Charles Michel:

„UE pregăteşte un pachet de sprijin pentru Republica Moldova până la vară”

669
„UE pregăteşte un pachet de sprijin pentru Republica Moldova până la vară” - 1-1680082095.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană urmează să pregătească un pachet de sprijin pentru Republica Moldova până la vară, a declarat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, în cadrul unei conferinţe comune de presă cu preşedinta Maia Sandu la Chişinău, unde se află într-o vizită oficială, relatează Deschide.md.

„Rusia continuă războiul din Ucraina şi voi sunteţi afectaţi. Aţi devenit o ţintă şi Rusia continuă să încerce să destabilizeze situaţia folosind atacuri cibernetice, proteste înscenate etc. Credem în capacitatea guvernării de a le face faţă. Vă susţinem nu doar prin cuvinte, dar şi prin acţiuni concrete. În ultimul an, am oferit sprijin în valoare de un miliard de euro, în special în domeniul energetic. La ultima şedinţă a Consiliului European, statele membre au solicitat pregătirea unui pachet de sprijin pentru R. Moldova până la vară”, a declarat Charles Michel.

„Chişinăul are prieteni mulţi şi puternici la Bruxelles, care îşi doresc ca Republica Moldova să facă parte cât mai curând din familia UE”, a afirmat Charles Michel, adăugând că „este o oportunitate istorică pentru Republica Moldova, sunt convins că trebuie să beneficiaţi de aceasta”.

La rândul său, Maia Sandu a subliniat importanţa integrării Republica Moldova în UE.

„Integrarea europeană e unicul drum care asigură supravieţuirea Republicii Moldova, transformarea ei într-o ţară liberă şi prosperă. Este unica şansă ca cetăţenii să trăiască în pace acasă. Trebuie să facem faţă atacurilor hibride îndreptate împotriva determinării noastre de a fi parte a lumii libere”, a afirmat Maia Sandu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6519 secunde