Emmanuel Macron îşi reiterează cererea pentru o încetare durabilă a focului în Gaza

139
Emmanuel Macron îşi reiterează cererea pentru o încetare durabilă a focului în Gaza - fond-macron-israel-1703774572.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a reiterat, în cadrul unei convorbiri telefonice cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, cererea în favoarea unei încetări durabile a focului în Gaza, a indicat Elysée, adăugând că Franţa intenţionează să desfăşoare acţiuni umanitare în zilele următoare pe teritoriul palestinian, relatează AFP.

În cadrul acestei convorbiri telefonice cu premierul israelian, preşedintele francez a subliniat necesitatea de a lucra pentru o încetare a focului durabilă, cu ajutorul tuturor partenerilor regionali şi internaţionali în Gaza, se arată într-un comunicat.

„În acest sens, Franţa va lucra în zilele următoare, împreună cu Iordania, pentru a desfăşura operaţiuni umanitare pe teritoriul palestinian”, menţionează sursa citată.

Emmanuel Macron şi-a exprimat cea mai profundă îngrijorare cu privire la numărul foarte mare de morţi în rândul civililor şi la urgenţa umanitară absolută cu care se confruntă populaţia civilă din Gaza, a adăugat Elysée.

Preşedintele francez a insistat din nou asupra importanţei ca Israelul să ia toate măsurile necesare pentru a pune capăt violenţelor comise de anumiţi colonişti împotriva civililor palestinieni în Cisiordania ocupată, precum şi oricărui nou proiect de colonizare în acest teritoriu.

La rândul său, Netanyahu a mulţumit Franţei pentru apărarea libertăţii de navigaţie şi pentru voinţa sa de a ajuta la restabilirea securităţii de-a lungul graniţei Israelului cu Libanul, au indicat serviciile premierului la Ierusalim. De asemenea, premierul israelian l-a informat pe Emmanuel Macron cu privire la cele mai recente evoluţii ale războiului din Gaza şi la eforturile de a-i recupera pe ostatici.

Israelul a comunicat miercuri că 22 dintre cei 129 de ostatici încă deţinuţi de gruparea islamistă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza sunt morţi şi corpurile lor neînsufleţite se află în posesia acestei grupări, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că foametea şi disperarea se agravează în teritoriul palestinian devastat de război, notează agenţiile EFE şi AFP.

Aceşti 22 de ostatici au fost asasinaţi de către Hamas, a spus la o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al guvernului israelian, Eylon Levy.

Gruparea Hamas a capturat circa 240 de persoane în atacul surpriză pe care l-a efectuat pe 7 octombrie în sudul Israelului şi care a provocat acolo circa 1.200 de victime. Israelul a pornit atunci imediat războiul contra Hamas, cu o campanie de bombardamente puternice la care s-a adăugat apoi o ofensivă terestră aflată acum în desfăşurare, operaţiune care a provocat până în prezent în Fâşia Gaza cel puţin 21.110 morţi şi 55.243 de răniţi, majoritatea femei şi copii, potrivit ultimului bilanţ furnizat de Ministerul Sănătăţii local, controlat de Hamas. (M.G.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5106 secunde