Bolivia anunţă ruperea relaţiilor diplomatice cu Israelul

315
Bolivia anunţă ruperea relaţiilor diplomatice cu Israelul - bolivia-israel-1698847738.jpg

Articole de la același autor

Bolivia a anunţat miercuri dimineaţă ruperea relaţiilor diplomatice cu statul Israel din cauza ofensivei militare agresive şi disproporţionate desfăşurate de acesta în Fâşia Gaza, transmite AFP.

„Guvernul a luat decizia de a rupe relaţiile diplomatice cu statul Israel, în semn de respingere şi condamnare a ofensivei militare israeliene agresive şi disproporţionate purtate în Fâşia Gaza”, a declarat ministrul adjunct de externe, Freddy Mamani, într-o conferinţă de presă.

Bolivia, condusă de preşedintele de stânga Luis Arce, devine prima ţară latino-americană care rupe relaţiile diplomatice cu Israelul.

„Trimitem această notificare oficială statului Israel, în care îi aducem la cunoştinţă decizia noastră”, a declarat secretarul general al preşedinţiei, Maria Nela Prada, în aceeaşi conferinţă de presă, în care a anunţat şi trimiterea de ajutoare umanitare destinate Gazei.

„Cerem încetarea atacurilor care au provocat până acum moartea a mii de civili şi deplasarea forţată a palestinienilor”, a adăugat ea.

Bolivia, care recunoaşte din anii 1980 un stat palestinian, rupsese anterior relaţiile diplomatice cu Israelul în 2009, sub fostul preşedinte de stânga Evo Morales, pentru a protesta împotriva atacurilor israeliene în Fâşia Gaza.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4419 secunde