Finlanda prelungeşte închiderea frontierei sale cu Rusia până pe 14 aprilie

131
Finlanda prelungeşte închiderea frontierei sale cu Rusia până pe 14 aprilie - 1-1707464184.jpg

Articole de la același autor

Guvernul finlandez va prelungi închiderea punctelor de trecere de la frontiera sa cu Rusia până pe 14 aprilie, a anunţat Ministerul de Interne al Finlandei, informează agenţia Reuters.

Finlanda şi-a închis frontiera sa estică cu Rusia la sfârşitul anului trecut, pe fondul creşterii numărului de migranţi sosiţi inclusiv din Siria şi Somalia. Helsinki a acuzat Rusia că i-a îndreptat pe migranţi spre această frontieră, acuzaţie pe care Kremlinul o respinge.

Autorităţile finlandeze au dovezi care arată că mai mulţi migranţi ar veni din Rusia dacă guvernul va încheia perioada de închidere a frontierei, a subliniat Ministerul de Interne al Finlandei.

„Sunt cel puţin sute, dacă nu mii de migranţi lângă partea rusă a frontierei, care aşteaptă o oportunitate de a-şi continua drumul în Finlanda”, a declarat ministrul de interne finlandez, Mari Rantanen.

În total, 1.323 de solicitanţi de azil au ajuns în Finlanda dinspre Rusia în perioada august-decembrie anul trecut, potrivit autorităţii finlandeze de frontieră.

În ianuarie, autoritatea de frontieră a declarat că nu a putut localiza circa 160 de migranţi şi că, după toate probabilităţile, aceştia şi-au continuat probabil călătoria spre o altă ţară europeană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.7522 secunde