X

Liderul mafiot Messina Denaro, capturat în ianuarie, a intrat într-o comă ireversibilă

282
Liderul mafiot Messina Denaro, capturat în ianuarie, a intrat într-o comă ireversibilă - 668025490imagea171674249165027-1695474495.jpg
Matteo Messina Denaro, considerat mult timp cel mai căutat lider mafiot italian din lume înainte să fie capturat în luna ianuarie după 30 de ani de căutări, a intrat vineri într-o comă ireversibilă, a raportat agenţia de presă ANSA, citată de DPA.


El suferă de cancer la colon şi medicii lui au anunţat că Messina Denaro nu va putea să se recupereze după această boală. La cererea lui, aparatele de susţinere a vieţii au fost deconectate, au anunţat medicii de la spitalul din L'Aquila, un oraş din centrul Italiei.


La începutul lunii august, mafiotul de 61 de ani a suportat o operaţie intestinală la spitalul San Salvatore din L'Aquila. Deşi intervenţia chirurgicală a avut succes, cancerul său avansat a cauzat o deteriorare ireversibilă a stării lui de sănătate, au precizat mai multe surse citate de agenţia ANSA.


Vineri, Messina Denaro a suferit o hemoragie consistentă şi, la scurt timp după aceea, a intrat într-o comă ireversibilă, conform ANSA.


Messina Denaro, liderul condamnat al mafiei siciliene Cosa Nostra, a fost capturat de Poliţie în ianuarie 2023 după căutări de 30 de ani.


Mafiotul, considerat multă vreme cel mai căutat fugar din Italia, a fost capturat de o unitate specială de Poliţiei la o clinică oncologică din Palermo, unde primea tratament medical sub un nume fals.


Messina Denaro fusese condamnat în absenţă la închisoare pe viaţă pentru rolul jucat într-o serie de crime sângeroase şi atentate cu maşini-capcană în Italia. Printre alte infracţiuni, el a fost acuzat pentru plasarea unei bombe în 1992 într-un automobil, un incident care i-a ucis pe doi dintre cei mai importanţi procurori italieni anti-mafia din acea vreme, Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino, printre alte victime.


Messina Denaro era considerat un confident apropiat al foştilor lideri mafioţi Bernardo Provenzano şi Salvatore "Toto" Riina.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3635 secunde