Lituania va menţine deschise pentru moment punctele de trecere a frontierei cu Belarus

83
Lituania va menţine deschise pentru moment punctele de trecere a frontierei cu Belarus - 1-1693380572.jpg

Articole de la același autor

Lituania nu intenţionează deocamdată să închidă alte puncte de trecere a frontierei cu Belarus, în pofida prezenţei grupului paramilitar rus Wagner în această ţară, relatează agenţia DPA.

„Cu siguranţă nu va fi nicio decizie privind închiderea altor puncte de trecere a frontierei în viitorul apropiat”, a declarat premierul Ingrida Simonyte pentru postul de radio public lituanian.

Cu toate acestea, ea a adăugat că planurile de urgenţă vor rămâne în vigoare atât timp cât ameninţările continuă. Planurile prevăd câte şi care puncte de trecere a frontierei cu Belarus ar putea fi reduse - până la închidere, ceea ce ar urma să fie realizat în coordonare cu alte ţări.

Lituania, la fel ca Polonia şi Letonia, este îngrijorată în legătură cu activităţile grupului paramilitar rus Wagner în Belarus, ţară aliată Moscovei. Trupele grupării ruse au ajuns în Belarus după ce mişcarea de revoltă a acestora împotriva conducerii de la Kremlin a eşuat.

Lituania a închis, pe 18 august, două puncte de trecere a frontierei, la Sumskas şi Tverecius. După o întâlnire la Varşovia cu omologii săi din Polonia, Letonia şi Estonia, ministrul de interne lituanian Agne Bilotaite a anunţat că ministerul ei va propune închiderea altor două puncte de trecere a frontierei Lituaniei cu Belarus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5618 secunde