Moscova a început recrutarea de femei pentru misiuni de luptă în războiul său împotriva Ucrainei

469
Moscova a început recrutarea de femei pentru misiuni de luptă în războiul său împotriva Ucrainei - 1-1698135415.jpg

Articole de la același autor

Rusia a început recrutarea de femei pentru misiuni de luptă în războiul său împotriva Ucrainei, informează agenţia DPA.

Portalul web Important Stories, care se declară una dintre puţinele surse din Rusia de jurnalism de investigaţie independent, a informat că femei-lunetist şi femei-operator de drone au început să fie recrutate pentru o unitate de mercenari aflată sub comanda Ministerului Apărării rus.

Articolul, cu titlul „Nu sunt făcute doar pentru borş şi copii: femei ruse au început să fie recrutate pentru specialităţi militare de luptă, pentru a participa la război”, susţine că femei sunt antrenate într-o echipă specială de lunetişti, precum şi de operatori de drone.

Până acum, femeile din armata rusă erau implicate doar în structurile medicale şi la bucătărie.

Femeilor-soldat li se oferă un contract pe şase luni, cu un salariu lunar de circa 220.000 de ruble (2.330 de dolari). Dacă sunt rănite, li se acordă un bonus între 1 milion şi 3 milioane de ruble, iar în caz de deces se plătesc descendenţilor circa 5 milioane de ruble.

Reclame de recrutare sunt postate pe reţeaua socială rusă VKontakte. Unul dintre recrutori a declarat pentru Important Stories că se caută femei care au fost deja antrenate în mânuirea armelor. Începătoarele vor fi antrenate în decurs de o lună să folosească armele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9329 secunde