ONU: Tratamentul la care talibanii supun femeile poate fi calificat „apartheid de gen”

144
ONU: Tratamentul la care talibanii supun femeile poate fi calificat „apartheid de gen” - 1-1687249196.jpg
Tratamentul la care sunt supuse femeile şi fetele afgane din partea regimului taliban ar putea fi calificat drept „apartheid de gen” întrucât drepturile lor continuă să fie încălcate grav de autorităţile de facto de la Kabul, a declarat un expert al ONU, potrivit agenţiei Reuters.

„Discriminarea instituţionalizată, sistematică şi gravă împotriva femeilor şi fetelor se află în centrul ideologiei şi regimului talibane, ceea ce dă naştere temerilor că talibanii ar putea responsabili pentru apartheid de gen”, a declarat raportorul special al ONU pentru drepturile omului în Afganistan, Richard Bennett, în Consiliul pentru drepturile omului, reunit la Geneva.

ONU defineşte apartheidul de gen drept „discriminare sexuală socială şi economică împotriva indivizilor din cauza sexului sau genului lor”.

„Am evidenţiat nevoia de examinare sporită a apartheidului de gen, care în prezent nu este - dar ar putea deveni - o infracţiune internaţională”, a declarat Bennett.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a afirmat că administraţia de la Kabul pune în aplicare legile islamice şi a acuzat Naţiunile Unite şi instituţiile occidentale de propagandă.

„Raportul lui Richard Bennett asupra situaţiei din Afganistan este parte din această propagandă, care nu reflectă realitatea”, a spus purtătorul de cuvânt taliban Zabihullah Mujahid.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4177 secunde