Xi Jinping spune că Afganistanul este în tranziţie de la haos la ordine

177
Xi Jinping spune că Afganistanul este în tranziţie de la haos la ordine - xijinping-1648739361.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a apreciat joi că Afganistanul se află într-un punct critic al tranziţiei de la haos la ordine, informează dpa.

Liderul de la Beijing şi-a transmis comentariile într-un comunicat, înaintea celei de-a doua zile a dialogului despre Afganistan la Tunxi, în provincia Anhui din sud-estul Chinei.

El a afirmat că poporul afgan aspiră la un Afganistan paşnic, stabil, care se dezvoltă şi este prosper, ceea ce este şi în interesul altor ţări, conform Agerpres.

„China respectă întotdeauna suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Afganistanului” şi s-a angajat să susţină această ţară în eforturile sale pentru pace, stabilitate şi dezvoltare, a mai declarat Xi.

La dialogul despre Afganistan participă reprezentanţi ai Statelor Unite, ai regimului talibanilor din Afganistan, instalat în august anul trecut, şi ai ţărilor vecine.

Evenimentul a fost umbrit de războiul din Ucraina.

Miercuri, ministrul de externe chinez Wang Yi s-a întâlnit cu omologul său rus, Serghei Lavrov, pentru prima oară de la invazia rusă în Ucraina, începută în 24 februarie.

Beijingul a refuzat să condamne agresiunea Moscovei şi a prezentat SUA şi NATO ca principale cauze ale crizei. China a adoptat terminologia Rusiei, numind războiul din Ucraina operaţiune militară specială.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8606 secunde